HRVATSKA MODA

Modni dodatak koji je osvojio regiju!

Sestre Chu vraćaju turban na glave šarmantnih dama

 
Turban je dramatičan, fatalan dodatak koji povezujemo uz neke davne modne ere kada su ih na svojim glavama nosile šarmantne dame paradirajući uokolo sa svojim cigaršpicom, privlačeći poglede očaranih muškaraca i ljubomornih žena. No, isti se taj turban sada vratio iz davne povijesti, zahvaljujući dvjema sestrama, i u rekordnom roku osvojio regiju, ostajući i dalje podjednako šarmantnim i očaravajućim, čineći svaku ženu neodoljivom femme fatale.
 
Iza brenda Chu&Chu kriju se dvije izuzetno povezane i poduzetne sestre Iva i Martina Čuljak. Martina se već u adolescenciji otisnula u prekooceanski svijet gdje je, radeći za razne firme u tehnološkom sektoru, razvila ljubav ka tehnološkim inovacijama i za apliciranje istih u kriznoj situaciji dobila je nagradu Europskog parlamenta. Iva se nakon svojih debitantskih novinarskih pothvata odlučila posvetiti radu na digitalnim medijima u regiji. Trenutno vodi InstAcademy, školu za brendiranje na Instagramu. No, poduzetne i smjele kakve jesu prepoznale su nišu koju nitko u našoj regiji nije popunio - i odlučile ženama željnima glamura ponuditi turbane!
 
  
"Chu&Chu brend nastao je pod svijetlom jake želje da na svijet donesemo jednu novu modnu priču koja je inovativna, etična, održiva, puna ljubavi za ljude i okoliš i koja jednoj urbanoj i smjeloj ženi nudi opciju da nosi ludo dobre modne komade znajući da je doprinijela boljitku osobe koja je isti komad izradila," rekla nam je Martina. Naime, svi Chu&Chu turbani izrađeni su od recikliranih materijala, proizvedenih u Italiji. Djevojke ih otkupljuju od vodećih talijanskih dizajnera koji te tkanine nisu iskoristili za svoje kolekcije.   
 
  
"U dizajn svakog komada ulaze sati i sati rada i promišljanja, kako bismo na svijet donijeli jedinstvenu i svevremensku modnu priču. Radimo na komadima za koje smo sigurni da će biti posebni kroz godine koje dolaze. Cilj nam je da žene odjenemo od glave do pete. Zato počinjemo s glavom," napominju sestre te dodaju kako ne misle stati samo na turbanima već trenutno pripremaju svoju multifunkcionalnu kolekciju za proljeće/ljeto.  
 
  
No, djevojke su, osim što rade ludo dobre modne dodatke, u svoj projekt ugradile još jednu zanimljivu inovaciju: "Na svakom kupljenom proizvodu se transparentno prikazuje tko ga je izradio. Na taj način želimo potaknuti svijest žena o proizvodnji njihovih modnih komada. Pobuditi interes da uvijek pogledaju etiketu odjevnog predmeta koji su kupile i razmisle o tome tko je baš taj komad izradio i pod kakvim uvjetima. Imamo jedinstveni poslovni model putem kojega želimo stimulirati osobe koje naše proizvode šivaju i sa svakim prodanim proizvodom ih potaknuti da se osjećaju dijelom našeg razvoja i rasta."
 
 
Od lansiranja brenda 7.12. interes je u stalnom porastu. "Polaskane smo da je jedna od naših prvih klijentica bila je Severina koja je zeleni smaragdni turban nosila na koncertu Ana Rukavina," govore djevojke te dodaju: "Općenito imamo upite za sve modele, a ponajviše kožne i to u crnoj i u krem boji. Većina naših klijentica predivne su žene u 20-im i 30-im godinama koje za nas saznaju putem preporuke ili našeg Instagram profila."
 
 
A kakvi su planovi za budućnost sestrama Chu&Chu? "Osim u regiji, vidimo i porast interesa iz drugih zemalja, ponajviše SAD-a, a dobivamo i upite za suradnju s buticima u Italiji i Austriji. Trenutno tražimo partnere u regiji za pop up predstavljanja proizvoda kako dosta žena želi probati turban prije no što se odluče na kupovinu," otkrivaju.   
 
  
Turban zaista daje određeni šarm i eleganciju svakom outfitu i to je definitivno čarobni komad koji osobi koja ga nosi može uliti samopouzdanje jer je neupitno da će privući poglede noseći ga no sestre Martina i Iva za kraj dodaju što ih zbilja motivira: "Naš krajnji cilj je da osvjestimo naše klijentice o tome da svaki komad naše odjeće proizlazi iz nečijeg teškog rada, te da drugačijim načinom proizvodnje svi skupa damo priznanje i podržimo žene čije vrijedne ruke izrađuju ono što završi u našim ormarima. Naravno, uvijek donoseći cool i jedinstvene komade našem rastćem broju klijentica. Pred nama je dug put, ali i jasna i snažna vizija." A mi ne može dodati ništa drugo na kraju ove divne modne priče, osim: Sretno djevojke!
 
  
 
Foto: Instagram (@sestrechu)
Objavljeno: 23.02.2016. u 14:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p