HRVATSKA MODA

Modni Ormar & Electrolux- druga večer

Predstavili se i neki već renomirani dizajneri...

Na drugoj večeri revija, tećeg "Modnog ormara" na repertoaru je bila - Ulična moda. I ovoga puta prednost su dobili još uvijek studenti TTF-a. Tako je Darija Vuković prikazala kolekciju od pet modela; mladenačkih i pomalo buntovnih. Lepršave suknjice, hladne boje, štucne! Pomalo infantilnu kolekciju predstavilo je modni dvojac Ivana Bilić i Tanja Marjanović.  Široke lepršave dnevne haljine idealne za trudnice učinile su šarmantnima kratkim kaputićima od tvida u raznim bojama.  Tomislav Đurđević priredio je pravu poslasticu za muškarce koji su ljubitelji muške mode. Kaputi, baloneri, stoge hlaće, mnoštvo džepova,...sve to u sivoj boji, asocirali su na vojničke unoforme iz budućnosti. Mnoštvo sjaja, suvišnih rukava, gumbi, lakiranih šiltova i pletiva priredila nam je Ivana Tomić.

U multifunkcionalno krupno pletivo koje može biti i kaputić i haljina i vesta Ivana Tomić ogrnula je svoje modele za potpuni look izradila im je xxl dnevne torba u crnoj i ljubičastoj varijanti. Malčice mračnu kolekciju predstavili su Mirela Noršić i Dalibor Uljki; crno, frakovi, vampirski stil, visoke kragne, dugo,... Zanimljivo je što su dio outfita bile malene lutke koje su bile jednako odjevene kao i modeli. Nastupile su i odavno diplomirane, renomirane dizajnerice koje se kriju pod imenom- Artiđana. Vrlo prepoznatljive po svojim nabranim dekolteima, finim materijalima i izrazito nosivim kreacijama.

Također prepoznatljive i renomirane Etna Maar i I-GLE predstavile su se na trećem "Modnom ormaru". Naglasak su stavile na udobnost i ležernost; jaknice, rukavice, vestice, naizgled prekratke hlaće,... Tomo Jerčić jedini je branio muške boje, bar što se tiće dizajnera s diplomom. On je dao mašti na volju, izradio balonere od komada starih traperica, a ispod toga djevojkama odijenuo haljine do ispod koljena posute sitnim cvjetićima koji su dali posebnu dozu romantike. Što žiri misli o radu i talentu mladih dizajnera? Priupitali smo japansku dizajnericu s četrdesetogodišnim iskustvom, Hiroko Koshino. Ona nam je otkrila kako dizajneri nisu dovoljno svoji, te ne koriste u modi elemente svoje kulture, već slijepo kopiraju svjetski poznate dizajnere. Ipak, pohvaljuje njihov rad posebice izradu!  

Objavljeno: 21.11.2008. u 23:35

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p