HRVATSKA MODA

„Moje klijentice su inspiracija za novu kolekciju"

Perwoll FASHION.HR predstavlja: Martina Felja
Osim što su obišle Hollywood, haljine Martine Felje nastavljaju osvajati njene klijentice i na domaćem terenu. Severina i Jelena Rozga samo su neke od naših zvijezda koje su u posljednje vrijeme nosile njen dizajn, a što je sve popularna hrvatska dizajnerica s talijanskom adresom osmislila za sezonu jesen/zima 2013./2014. iz prve ćete ruke moći provjeriti 15. ožujka, kada je na rasporedu njena revija na Perwoll FASHION.HR-u.


Od Perwoll FASHION.HR-a dijeli nas nešto manje od tjedan dana. Kako teku pripreme u tvom ateljeu, vlada li užurbana atmosfera ili je kolekcija već spremna?

Kao i uvijek ,tako je i ovog puta ludnica prije revije! Dovršavanje kolekcije, biranje šminke, frizure, muzike, cipela, slaganje popisa uzvanika i paralelno uz to probe s mojim klijenticama koje su naručile haljine! Kolekcija je dobrim dijelom spremna, ali će se opet raditi do zadnjeg časa!


Tvojih posljednjih par revija obilježili su printevi koje si sama osmislila i dizajnirala - provlače li se oni i kroz tvoju nadolazeću kolekciju ili se baviš nekim drugim motivima?

Ovog puta nema printeva, ali će se ponovno pojaviti haljine od eko kože, koje su postale moj zaštitni znak i vrlo su tražene od strane mojih klijentica.


Koje materijale i boje si izabrala za sezonu jesen/zima 2013./2014.? Koje komade će obuhvatiti nova kolekcija?

Boje koje će prevladavati u kolekciji su bež, boja slonovače, smaragdno zelena, siva i crna. Kolekcijom će prevladavati haljine jednostavnih krojeva koje prate i naglašavaju liniju tijela, obogaćene raznim detaljima od pamučne čipke, perli i metalnih zakovica u obliku kugle! Od materijala tu su viskozni džersej, pamučna čipka, eko koža, svileni pliš.

Inspiracija za kolekciju su mi bile moje klijentice! Godinu dana što imam otvoreni showroom u Zagrebu, slušala sam želje i mišljenja mojih klijentica (smatram to velikom prednošću, jer u Italiji nemam direktan kontakt s finalnim klijenticama).

Tako da mi se kolekcija bazira na jednostavnim, nosivim, ugodnim i praktičnim haljinama, izrađenim od elastičnih materijala koji se prilagođavaju tijelu, jednostavnim za održavanje, koje vizualno smanjuju nedostatke i naglašavaju atribute ženskog tijela.


Tvoje kreacije prošlog su mjeseca nosile Severina i Jelena Rozga. Kakav je osjećaj vidjeti svoj dizajn na poznatim damama?

Osjećaj vidjeti svoj dizajn na bilo kojoj dami, bila ona javna osoba ili ne, je uvijek isti - osjećaj velikog zadovoljstva da je ta osoba od svih haljina koje se nalaze na tržištu izabrala baš moju! To je jedan od razloga koji me čini sretnom u svom poslu!

 


*Revija Martine Felje na rasporedu je u petak, 15.ožujka, s početkom u 19.30h.


 

Photo: Jure Perišić

Objavljeno: 07.03.2013. u 15:03
Tagovi: Martina Felja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p