HRVATSKA MODA

Na prvoj večeri Ateliera dizajneri su oduševili sjajnim kolekcijama!

U Klovićevim dvorima svoje je kreacije prikazalo pet talentiranih hrvatskih modnih dizajnera, a predstavljena je i modna izložba Borisa Pavlina!

Sinoć je u Atriju Klovićevih održana prva večer projekta “Atelier” modnog događaja koji je na najljepši način podsjetio zašto su takvi događaji oduvijek privlačili modne zaljubljenike, ali i širu javnost, željnu društvenih događanja.

U prekrasnom ambijentu Klovićevih dvora svoje je kreacije predstavilo pet talentiranih hrvatskih dizajnera, Boudoir, BiteMyStyle, Martina Herak, unaesthetik, i Mihaela Brajković. Ženstvena raskoš Boudoira i kolekcija od dvadeset modela haljina ono je što najviše volimo kod ovog brenda koji s lakoćom kreira haljine već više od 20 godina. unaesthetik je napisao “Ljubavno pismo kostimu koji nitko nikad nije htio” a inspiraciju vuče iz jednog od “najružnijih” komada odjeće - muške polo majice. Spoj prirodnih materijala i umjetnosti, unikatnosti, asimetrije i monokromatike u kombinaciji s ručno oslikanim dijelovima tkanina – sve su to obilježja nove kolekcije modne dizajnerice Martine Herak.

Boudoir

unaesthetik

Martina HerakBiteMyStyle, brand iza kojeg stoji dizajner Zoran Aragović u novoj kolekciji za proljeće-ljeto 2022. ostaje vjeran svojoj prepoznatljivoj estetici no ovaj puta u prvi plan stavlja boju kao dominantan element na svojim kreacijama, a Mihaela Brajković, koja je na nedavno održanom Dipmodu, ponijela titulu najbolje diplomske kolekcije modnog dizajna Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavila se s dvije vrlo zanimljive kolekcije.

BiteMyStyle

Mihaela BrajkovićSamom projektu priključio se i doajen hrvatske mode Boris Pavlin koji je svoju kolekciju predstavio izložbom, a budući se radi o komadima koji se ručno izrađuju tjednima, te je svaki detalj bitan i vrijedan pažnje predstavljanje kolekcije u formi izložbe, nametnulo se samo po sebi.Večeras nas u Klovićevim dvorima očekuje i druga večer ove modne poslastice, a moći ćemo uživati u predstavljanjima novih kolekcija Ivice Skoke, brenda DeLight, Luke Grubišića, JET LAGA i hrvatsko srpskog branda Steven Dockman.

Foto: Goran Čižmešija
Objavljeno: 13.05.2022. u 09:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p