HRVATSKA MODA

Najavljujemo: DOVE FASHION.HR JESEN-ZIMA 2010/2011.

SINERGIJA talentiranih individualaca koji funkcioniraju u različitim sredinama najveća je snaga ovosezonskog DOVE FASHION.HR-a

Na prestižnoj lokaciji Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu od 18. do 20.ožujka održati će se modno događanje DOVE FASHION.HR na kojem će vodeći domaći dizajneri prikazati svoje kolekcije za sezonu jesen-zima 2010/2011. Svoje će kreativne vizije pokazati miljenici crvenog tepiha Ivica Skoko i eNVy room, glamurozni Zoran Mrvoš, originalna Natasa Kos, otkriće prošle sezone: talentirana Aleksandra Dojčinović, virtuozni prvak Robert Sever, majstor odijela Ivica Klarić, predvodnica nove generacije urbanog chica Ana Maria Ricov, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dizajnera u svijetu Igor Galaš, dizajnerska doajenka ovih prostora Branka Donassy, utjecajna i uvijek inovativna Ivana Barač te konceptualno kultne I-GLE.

Osim glavnog revijalnog dijela koji će okupiti pomno odabrane uzvanike u Muzeju suvremene umjetnosti, direkcija DOVE FASHION.HR-a uskoro će lansirati i off-catwalk raspored događanja unutar kojih će se predstaviti uzbudljiva dizajnerska imena i ostala događanja. Od prošle sezone koja je oduševila medije i uzvanike u Staroj Tvornici Zagrepčanka, direkcija DOVE FASHION.HR-a i dalje inzistira na podržavanju estetskog diverziteta dizajnera koji su podijeljeni po danima dok većinu lista uzvanika čine upravo kupci i gosti samih kreatora.

U kritičnoj godini za svjetsku,a samim time i domaću modu DOVE FASHION.HR svojim potezima nastoji jasno i sistematično pozicionirati dizajnere kao unikatne kreativce te na taj način osvijestiti domaću percepciju mode.

"Na scenu stupamo jači nego ikada jer nam je cilj DOVE FASHION.HR pozicionirati kao isključivo ozbiljno događanje koje se trudi promijeniti određene aspekte funkcioniranja kako modne tako i medijske scene. Nalazimo se u turbulentnom razdoblju za hrvatski dizajn i to je jedan od razloga zašto smo ove sezone tvrdoglaviji nego ikad jer problem više nije isključivo u kompleksu afirmacije domaće mode koliko u svijesti publike koja ju često doživljava kao trivijalnu pojavu. Želimo jasno poručiti kako su naša najveća snaga upravo dizajneri sa svojim istančanim vizijama. Naravno, mediji su nam itekako potrebni kao i poznate osobe koje dizajneri osobno pozivaju ali ne želimo egzistirati na atributu medijskog crvenog tepiha. Trudili smo se povezati sa ozbiljnom institucijom kakva je Muzej za suvremenu umjetnost jer smatramo kako takav poligon dodatno doprinosi filozofiji u koju vjerujemo. Moda i umjetnost su odvojeni svemiri ali imaju isto ishodište, ljudsku maštu i kreativnost'' izjavio je osnivač i direktor Vinko Filipić.

''Prošle sezone nastupili smo prvi puta u Zagrebu i kao osnovu riječ izabrali smo "'promjenu'' jer smo predstavili novi koncept i način funkcioniranja na modnoj sceni. Ove sezone biramo ''SINERGIJU''. Inzistiramo na okupljanju ozbiljnih i priznatih talenata koji sudjeluju u kreiranju DOVE FASHION.HR-a od image vizuala pa sve do scenografije. Spajanje svih tih individualaca od modnih do grafičkih i industrijskih dizajnera koji sudjeluju na projektu naša je najveća snaga ove sezone" zaključuje Filipić.

 

Vrhunski kreativni tim

U skladu sa suradnjom DOVE FASHION.HR-a i Muzeja suvremene umjetnosti, kada je riječ o prezentaciji najboljeg od hrvatskog dizajna, nagrađivani kreativni studio Decker & Kutić zajedno sa timom FASHION.HR-a osmislio je vizualno čistu i minimalističku image kampanju nove sezone. Prema toj ideji koja u istom duhu provocira povezivanje konceptualne umjetnosti i modnog dizajna poznati redatelj Vanja Vascarac snimio je video kampanju inspiriranu "stop-motion" tehnikom koja će medijima biti predstavljena na tradicionalnom PRESS BRUNCHU, neformalnom druženju akreditiranih novinara i dizajnera.

DOVE FASHION.HR untuar svog kreativnog i produkcijskog tima želi okupiti talentirane individualce priznate od strane struke kao što je studio za industrijsko i grafičko oblikovanje GRUPA koji čine Filip Despot, Tihana Gotovuša i Ivana Radovanović. Studio GRUPA zasluŽan je za scenografije DOVE FASHION.HR protekle dvije sezone, a prošle godine nagrađeni su nagradom Hrvatskog dizajnerskog društva na izložbi 0708 hrvatskog dizajna za liniju ''Basic'' u kategoriji profesionalnih radova te nagradom EDIDA - ELLE Decoration International Design Award u kategoriji ''Mladi dizajner".

DOVE FASHION.HR održava se u organizaciji vodećeg nacionalnog modnog koncepta FASHION.HR pod generalnim pokroviteljstvom etabliranog svjetskog beauty branda DOVE. Pažnju domaće javnosti posljednjih godina najviše je zaokupila uspješna suradnja DOVE-a i FASHION.HR-a na "Kampanji za stvarnu ljepotu" u kojoj su se kao modeli pojavile stvarne žene starije od 45 godina i time je odaslana snažna poruka kako prava ljepota ne poznaje granice. Ove sezone DOVE je u suradnji sa FASHION.HR pripremio posebno iznenađenje u kontekstu novog projekta na kojem zajednički surađuju tri poznata dizajnera s ciljem da se istovremeno dočara "snaga" i "njega" stvarnih modela na modnoj pisti. Detalji ovog uzbudljivog projekta biti će otkriveni na službenoj press konferenciji.

Objavljeno: 23.02.2010. u 15:33
Tagovi: Dove Fashion.hr

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p