HRVATSKA MODA

Najavljujemo: Dove Fashion.hr jesen/zima 2012./2013.

Ožujak u znaku hrvatske mode

DOVE FASHION.HR nastavlja afirmirati hrvatsku modnu scenu snažnim modnim kolekcijama koje u prvi plan beskompromisno lansiraju kreativnost i talent najznačajnijih dizajnera na ovim prostorima. Tradicionalno, sredina ožujka rezervirana je za vizije domaćih modnih velikana koji će svoje kolekcije za jesen-zimu 2012./2013. prikazati u paviljonu 10, Zagrebačkog Velesajma od 15. do 17. ožujka.

Eminentnim imenima koja su višestruko priznata od strane kritike i domaće modne javnosti, kao što su Branka Donassy, Ivica Klarić, Martina Felja, eNVy room, Aleksandra Dojčinović, Ivica Skoko, Ana Maria Ricov i Michel Benoni, pridružit će se nova modna imena unutar FASHION.HR obitelji koja danas više nego ikad slavi moć sinergije cijele hrvatske modne scene.

DOVE FASHION.HR kao zajedničku modnu platformu izabrali su i vječna romantičarka Ana Sekelj koja će predstaviti pret-a-porter liniju svog branda Ani Ani, te majstori urbane avangarde Ogi Antunac i Zoran Mrvoš koji će ekskluzivno lansirati zajednički modni brand LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš. Duo Antunac - Mrvoš polako ali sigurno krenuo je u osvajanje domaćeg i inozemnog tržišta svojim jedinstvenim kreacijama koje crnu boju postavljaju kao ultimativni izbor u odijevanju svake stilski osviještene žene. Moć kreativne sinergije predstavit će i karizmatični dvojac Ivana Popović i Ivica Skoko koji su se udružili u svojoj novoj pret-a-porter pustolovini za iduću sezonu. Akademska kiparica Ivana Popović poznata je po svom izazivanju javnosti upečatljivim modnim performansima o kojima se raspravlja godinama.

Unutar promišljenog pret-a-porter rasporeda posebne pozicije rezervirane su za projekte koji  predstavljaju vitalnu budućnost hrvatske modne industrije. U javnosti omiljen i nagrađivan projekt FASHION.HR INDUSTRIJA predstavit će kolekcije: HERA by Robert Sever, Additive Collection Arena add Galaš, Bambi by Zigman te AMDS by Alduk.

Od samih početaka, projekt nastoji transformirati modnu scenu u ozbiljnu platformu za razvoj i daljnji napredak dizajnera. Ove sezone posebna pažnja usmjerena je prema plasmanu mladih nada na modnoj i medijskoj sceni putem platforme LIFT by Perwoll  osnovane na sajmu mode. U sklopu LIFTA predstavit će se protagonisti novog vala hrvatske mode, dizajnerska grupa „Clash of 9" koju čine: Nikola Barbir, Adela Kliškić, Jasmina Bolanča, Ana Fucijaš, Marija Kostić, Mirela Norsić, Dalibor Ujlaki, Katarina Pohl i Iva Pirjevac. Osim njih, samostalnim kolekcijama  predstaviti će se i talentirani mladi dizajneri Aleksandar Žarevac, te Matija Čop.

«Modna scena se u zemlji i u inozemstvu već duže vremena nalazi u izazovnoj situaciji, stoga svi unutar FASHION.HR koncepta vjerujemo u konstatnu evoluciju ideja za koje se zalažemo. U našem rasporedu nalaze se ozbiljni dizajneri koji žive za modu te medijski fokus žele zadržati isključivo na svojim kolekcijama. Također, ovaj projekt ponovno će obilježiti kolekcije nastale sinergijskim djelovanjem poznatih autora i modne industrije na što smo izrazito ponosni. Tradicionalno, Dove Fashion.hr podržava talent prije svega i sretni smo što pod projektom LIFT by Perwoll  možemo predstaviti  grupu izuzetnih talenata koji su budućnost hrvatske modne scene. » izjavio je Vinko Filipić, direktor i osnivač FASHION.HR koncepta. 

DOVE FASHION.HR i ove sezone održava se pod generalnim pokroviteljstvom etabliranog svjetskog beauty brenda DOVE. Pažnju domaće javnosti svake sezone zaokuplja uspješna suradnja DOVE-A s nekim od najvećih modnih dizajnera u Hrvatskoj. Ove sezone ta čast pripala je Aleksandri Dojčinović, dizajnerici čije je ime posljednjih nekoliko sezona zavladalo domaćom modnom i društvenom scenom. U ulozi stvarnih žena ovoga puta naći će se modne blogerice, koje će u Aleksandrinim modelima demonstrirati priznatu DOVE filozofiju stvarne ljepote. Ne sumnjamo da će i ovoga puta upravo ova revija biti jedna od najhvaljenijih.

 

Objavljeno: 20.02.2012. u 14:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p