HRVATSKA MODA

Najbolje kolekcije Fashion Weeka Zagreb

Završilo još jedno izdanje modnog događanja
Fashion Week Zagreb 
Nakon dvije uzastopne večeri, sinoć je, 9. lipnja, završilo još jedno izdanje Fashion Weeka Zagreb gdje su, na terasi kultne kavane Johann Franck, svoje kolekcije predstavili brojni domaći dizajneri. U samom centru Zagreba, prostor kavane postao je prostor za modnu pistu, a kolekcije su prikazane u ponešto intimnijoj atmosferi s limitiranim brojem mjesta.
 
MIRJANA KLEPIĆ
 
Mirjana Klepić 
Mirjana Klepić
 
Na prvoj se večeri svojom kolekcijom predstavila mlada nada domaće modne scene, Mirjana Klepić, dobitnica druge nagrade stručnog žirija na 9. Modnom ormaru. Mlada se dizajnerica publici Fashion Weeka Zagreb predstavila kolekcijom pod nazivom Cubic confluence kojom propituje odnos virtualnog i stvarnog pritom se fokusirajući na sam proces izrade kolekcije. Svaku fazu Mirjana je uzimala kao početnu fazu - kako pri izradi crnih kožnih jakni, razvijanjem kubičnog oblika u nekoliko slojeva i formi, tako i generiranjem tekstilnog uzorka kojeg je printala na hlače vodeći se fotografskim modelom sekcija muskulature. Modeli su sami preslagivali krojne dijelove jakne te time i sami sudjelovali u oblikovanju odjevnog predmeta. Klepić je time željela ukazati na prošireni fetišizam unutar kojega sam subjekt postaje fetišistički objekt. Ključan komad kolekcije je kožna jakna koja mijenja oblik sukladno željama.
  
MARINA LACKOVIĆ LARIE
 
Marina Lacković 
Marina Lacković
 
Drugu večer Fashion Weeka Zagreb otvorila je dizajnerica Marina Lacković Larie oduševivši publiku svojim viđenjem glamura zlatnog doba Hollywooda pomiješanog s vremenom starog Bizanta. „Od dvadesetih do šezdesetih godina prošlog stoljeća, neizmjerna elegancija, profinjenost i ženstvenost u odijevanju, dugačke satenske ili pak šljokaste haljine sa stolama od krzna jednostavno me oduševljavaju", rekla je Marina o nadahnuću za kolekciju. Larie ovom kolekcijom stavlja naglasak na kapute, ogrtače i jakne kao dominantne komade predstojeće hladne sezone. Lacković doduše niti ovoga puta nije preskočila nezaobilazne haljine kao najtraženiji odjevni komad svake žene.
 
SARA LONČARIĆ
 
Sara Lončarić 
Sara Lončarić
 
Kolekcija brenda blackpearl iza kojeg stoji Sara Lončarić inspiraciju je pronašao u sedamdesetima, modnoj eri koja je ove sezone inspirirala i brojne svjetske dizajnere. Kolekcija se sastoji od svih odjevnih komada koji su obilježili ovo razigrano modno desetljeće: kaputi, haljine, hlače, kombinezoni, stroge suknje te pokoji pončo. Kolekcija je izrađena u svega par tonova (smeđi tonovi, crna, sivi tonovi, bijela) međutim s jakom igrom dezenima u nekoliko odjevnih komada. Novost u kolekciji su jaki detalji: gumbi, krzno, razni uzorci tkanina i zlatne kopče oko vrata, a Kobali šeširi stavili su točku na i čitavoj kolekciji.
 
Foto: PR
Objavljeno: 10.06.2015. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p