HRVATSKA MODA

5 lica mode u novoj kolekciji brenda Etna Maar

Elegancija i opuštenost kao inspiracija za novu 'ESCAPE' kolekciju

Poznati domaći brend Etna Maar kroz svoju najnoviju kolekciju nudi pet mogućnosti bijega: eleganciju, opuštanje, mir, ljubav i razigranost, a svaka od njih nam je podjednako važna upravo u ova teška vremena kada smo suočeni s velikim promjenama naše svakodnevice.

U samoj kolekciji ima modela koji su idealni za opuštanje doma , kao i onih koji će razveseliti i učiniti posebnom svaku klijenticu kad bude ponovo prošetala do svog omiljenog mjesta za druženje, ili otputovala na dugo planirano odredište. ESCAPE TO... – tako je dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik nazvala kolekciju proljeće/ljeto 2020. svog brenda Etna Maar. „Stvarajući ovu kolekciju još prije godinu dana kako bih ju već tada predstavila buyerima na sajmovima mode u Berlinu , Dusseldorfu i New Yorku, razmišljala sam o bijegu iz pretjerano dinamične i užurbane stvarnosti od koje sam ponekad istinski poželjela uteći u neku drugu profinjenu, mirnu, a istovremeno razigranu opuštenost ispunjenu ljubavlju'' - izjavila je Andrijana Subotić Pjajčik

''Promatrati svoju inspiraciju pretočenu u pet modnih priča sada, iz perspektive života koji nam je nametnut pandemijom virusa, donosi posve drukčiji, snažniji osjećaj. Sada, kada mi je želja za bijegom ispunjena na najokrutniji mogući način, osjećam da su mi mir, ljubav, opuštanje, elegancija i razigranost potrebniji više no ikad.“ – dodala je Andrijana. Početna ideja i ime za kolekciju ESCAPE inspirirana je ciklusom slika domaće konceptualne umjetnice Ljiljane Mihaljević, koja je i sama riječ ESCAPE koristila u svojim djelima igrajući se njezinim grafizmom.


Pamuk, lan i viskoza
su materijali koje je Andrijana koristila u izradi nove kolekcije, a osim crne i bijele koje uvijek imaju najvažnije mjesto, od boja su prisutne mistična ljubičasta, zelenoplava i koraljno crvena. Krojevi su odraz stalne težnje dizajnerice da pomiri svoju umjetničku kreativnost s potrebama suvremene žene koja želi izgledati jedinstveno, a istodobno se osjećati ugodno i nesputano.

Foto: PR
Model: Lucija Beden
Produkcija : Klodier
Objavljeno: 10.04.2020. u 10:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p