HRVATSKA MODA

„Najveća novost ove sezone je moja muška kolekcija“

Perwoll FASHION.HR predstavlja: Aleksandar Žarevac
Otkako je stupio na modnu scenu, u haljine Aleksandra Žarevca momentalno su se zaljubile brojne Hrvatice, koje su u njegovom dizajnu blistale na mnogim javnim događanjima. Ženstveni komadi koji na profinjen način ističu ljepote nježnijeg spola uža su specijalnost našeg mladog dizajnera, no on nastavlja istraživati vlastite granice i ove sezone po prvi puta planira zaplivati u svijet muške mode. Kako će izgledati njegova najnovija kolekcija, saznati možete 16. ožujka, kada će Žarevac u sklopu Perwoll FASHION.HR-a predstaviti svoju viziju iduće jeseni.


Ženstvene haljine laskavog kroja tvoj su zaštitni znak, držiš li se provjerenog recepta i ove sezone ili unosiš neke nove komade u svoju jesensko-zimsku kolekciju? Čujemo da pripremaš i nešto za muškarce?

Ove godine sam odlučio napraviti mali preokret u dizajnu, pritom zadržavši svoj zaštitni potpis. Kako ja volim reći, u svakoj kolekciji ima nešto od prijašnje, nešto sasvim novo i najava u kojem smjeru će ići nova kolekcija. Svakako najveća novost je muška kolekcija, koja je bila veliki izazov za mene i moram priznati pomalo se bojim kakva će biti reakcija, najviše publike.


Tvoja prethodna kolekcija za hladniju sezonu, kojom si debitirao  na Fashion.hr-u, strogo se bazirala na crnoj i bijeloj boji, kakvu paletu možemo očekivati ovog puta?

Nakon zelene boje u Cruise kolekciji i električno plave u kolekciji proljeće/ljeto, opet sam se odlučio za crno bijelu kombinaciju.

                                                                 Aleksandar Žarevac proljeće/ljeto 2013.

Tvoje kreacije iz prethodnih kolekcija često su odijevale poznate Hrvatice, među kojima i prekrasna Judita Franković. Koju od njih bi mogao zamisliti u svojim najnovijim komadima?

Veliki sam ljubitelj Judite Franković, ona je jedna od rijetkih poznatih Hrvatica koja skoro nikada ne griješi u svojim modnim izborima. Što se tiče ostalih ne bih želio nikoga izdvajati posebno jer meni je velika čast svaki put kada se bilo koja žena, djevojka odluči nositi nešto s mojim potpisom.


Iz perspektive mladog dizajnera, kako si zadovoljan razvojem svog branda u posljednjih godinu dana?

Mogu samo reći da mi je protekla godina bila itekako uspješna što se samog posla tiče. Izašao sam s tri kolekcije, snimio kampanju i lookbook te upravo sada radim na novoj kolekciji koja će zatvoriti godinu dana od prve revije na Perwoll fashion.hr-u. Nadam se da će ovako uspješna biti i sljedeća, ako ne i uspješnija.

 


*Revija Aleksandra Žarevca na rasporedu je u subotu, 16. ožujka, s početkom u 19 sati.

 

Photo: Jure Perišić

Photo: Jure Perišić

Objavljeno: 08.03.2013. u 18:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p