HRVATSKA MODA

Narukvice koje nose Severina i Helena Šopar

Saznajte sve o Brainstorm by mm narukvicama!


Marijana Marinović, novinarka i lifestyle urednica Glorije i Glorije Glam ove je godine pokrenula brand naziva Brainstorm by mm koji je u kratkom roku osvojio brojne hrvatske trendseterice i trendsetere. Upečatljive narukvice nabavile su brojne zvijezde s naše estrade, od kojih su samo neke Severina Vučković, Leona Paraminski, Ivana Roščić i divna Helena Šopar. S obzirom na ‘hype’ koji se stvara oko ovih narukvica, odlučili smo popričati sa samom dizajnericom i saznati sve detalje vezane uz ovaj zanimljiv proizvod koji je oduševio Hrvatsku!

Odakle ideja za modelom narukvica? Specifične su po tome što se, osim na ruci mogu nositi i kao remen te držač za naočale…

Ideja za izradu narukvica rodila se iz dva osjećaja, ljubavi prema nakitu, prvenstveno narukvicama koje su uz sat jedini modni detalj koji nosim i straha da nakon prometne nesreće koja mi se dogodila i teških ozljeda neću moći raditi. A kako se iz svakog lošeg izrodi i nešto dobro, tako sam pod patronatom tate Joška, koji je alfa i omega za kožnatu galanteriju prvo terapeutski počela izrađivati kožnate narukvice, takozvane srećonoše. Htjela sam se još više zaigrati i upotrijebiti i riječi jer kao novinarka ipak živim od riječi. Aplicirala sam na kožu neke lijepe stihove, poruke i citate, pa su tako nastale kožnate trake 3u1, koje se nose u tri varijante kao narukvica, remen i držač za naočale oko vrata.

Zašto naziv Brainstorm by mm? Severina je očigledno bila jedna od inspiracija za narukvice jer se stihovi njezinog legendarnog hita Prijateljice nalaze na njima… Kako to?

Sam naziv brenda je igra riječi i ironija na moje zdravstveno stanje. Potres mozga prouzročio je 'oluju u mozgu' koja je eto potaknula i moju kreativnost. A Severina i ja smo zajedničkim ‘brainstormingom' odlučile da prvi otisak na narukvicama budu stihovi njezinog hita ‘Prijateljice’, pjesme koju je ona napisala krajem srednje škole i na kojoj su odrasle (i u stihovima se pronalaze) generacije i generacije djevojaka. Severina je prvenstveno bila prijatelj. Ideja joj se svidjela i velikodušno mi je dopustila da koristim njezine stihove, pa se nadam da ću joj se i odužiti za tu galantnost barem tako da Aleksandra odvedemo u Disneyland. O Severini svi sve znaju, svi je poznaju i svi svojataju. Ona je svojevrstan fenomen, u Splitu kažu da je poznaju od malih nogu, a u Zagrebu otkad je kročila u njega. Severinu dugo znam i uvijek mi ponestane riječi ako je moram opisivati, a i neumjesno mi je pričati o prijateljima. Pa neka o njoj govore komplimenti, da je jedinstvena, talentirana, razigrana, bistra, uporna, šarmantna i da ima veliko srce. I da je najbolja mama na svijetu!Zbog čega su ove narukvice drugačije od svega što se nudi na našem tržištu?

Recite narukvicom ako ne možete to izgovoriti! Ovo bi mi zapravo mogao biti slogan! Dakle, ako želite nekome iskazati ljubav darujte mu narukvicu s riječi Ljubav ispisanoj na 10 svjetskih jezika. Ili želite iskazati prijatelju da vas veže nešto posebno - vežite mu Prijateljice oko ruke. Sretna sam što mnoge žene i djevojke svojim prijateljicama za posebne prigode poput rođendana, zaruka i vjenčanja, čak i odlaska u mirovinu daruju narukvice sa Severininim stihovima. A narukvice su posebne i zato što nema mnogo kožnatog ručno rađenog nakita.

Kako izgleda sam proces izrade i od čega su napravljene?

Narukvice 3u1 napravljene su od fine talijanske kože i dugačke su 95 centimetara. Nakon rezanja sve se radi ručno, s majstorom napravimo u svili otisak teksta koji želimo aplicirati na kožu, pa potom tiskamo jednu po jednu traku. Nakon tiskare tata i ja stavljamo kopče i pakiramo narukvice.Kome su namijenjene?

Kao što sam spomenula, 3u1 namijenjene su prvenstveno ženama svih uzrasta. Nose ih umirovljene gospođe oko vrata kao držač za naočale za vid, djevojčice i tinejdžerice, mlade i buduće mame, žene sa stilom i trendseterice, moje prijateljice, kolege novinari… A posebno me veseli što ih nose i dečki, najviše one s ispisanom riječi Ljubav na crnoj koži.

Gdje ih sve možemo pronaći i koja im je cijena?

Mogu se kupiti na dvadesetak prodajnih mjesta po Hrvatskoj. Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Šibenik, Makarska, Dubrovnik, Korčula, Hvar, Komiža, Bol, Supetar, Novalja, Rab i Rovinj!

U kratkom roku, narukvice su osvojile brojne poznate dame na našoj sceni… Nose ih Severina, Leona Paraminski, Helena Šopar, Ivana Roščić. No, ima li neka javna osoba na kojoj bi ih posebno rado vidjeli?

Teško pitanje. Imala sam prilike intervjuirati i družiti se s dosta poznatih osoba u mojoj novinarskoj karijeri. Oduševljena sam karizmom Tine Turner, talentom Lady Gage, ljepotom i plemenitošću Angeline Jolie, profinjenošću Carine Roitfeld, Rihanninom spontanosti i neposrednosti... Ali, da li bih zvučala čudno ako bih rekla da su Severina i Helena dvije ikone stile s kojima bih potpisala da bih ih doživotno htjela za zaštitna lica? Baš kao u stihovima; 'Hej ljepotice, moje prijateljice...'A.B.
Objavljeno: 03.08.2014. u 19:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p