HRVATSKA MODA

Ne propustite: ROBA showroom

De Luxe jesen-zima 2010/2011.

U sklopu ovosezonskog Dove Fashion.Hr-a jedan od najatraktivnijih mladih modnih brandova ROBA, će u ekskluzivnom showroomu predstaviti kolekciju za jesen-zimu 2010/2011 naziva: De Luxe.  

Sam naziv kolekcije, samoironičan je komentar dviju dizajnerica ROBE, Branke Ščepanović i Maje Šimunović, na način i uvjete u kojima je kolekcija nastala, točnije proces nastajanja luksuza u ne-luksuznim uvjetima.

Ironija naziva je izraženija utoliko što je cijela kolekcija izrađena od iznimno luksuznih materijala, te se prodaje u limitiranoj seriji od samo pet do dvadesetak odjevnih komada koji su raspoređeni na nekoliko odjevnih veličina i boja, a može ih se kupiti u pet svjetskih gradova.

Akcent je i dalje na komadima od kože koja je sparena s finim vunenim štofovima izrađenim od najfinije ovčje nape. Za razliku od prijašnjih sezona kada je kolekcijom dominirala glatka koža u kombinaciji s diskretnim teksturama iste, u novoj je kolekciji kao bitan stilski nositelj korištena mrežasta koža s malo većim perforacijama. 

Klasičnu crnu boju kože koja prevladava kolekcijom, kombiniralo se s različitim tonovima osnovnih boja: koraljno crvenom, menta zelenom, olujno plavo-sivom i bež. Osnovni inspirativni elementi preuzeti su iz muškog ormara te su muški prsluci pretvoreni u korzete nalik onima iz tradicionalnih only gentlmen's klubova.

Muški su detalji suprostavljeni ženskim privilegijama - ultra kratkim suknjama koje ističu noge, jaknama s kožnim, mrežastim i prozirnim leđima, haljinama-korzetima koje otkrivaju ruke i ramena i hlačama koje ističu žensku siluetu naglašavajući bokove i elegantne listove.

Showroom branda ROBA možete pogledati od petka 19.ožujka s početkom u 10.00h, u prostorima kina EUROPA, Varšavska 3.

 

 

Objavljeno: 18.03.2010. u 13:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p