HRVATSKA MODA

Neodoljiva kolekcija nove dizajnerske nade Mateje Bručić

Kolekcija BKL17 brenda Buqele kroz objektiv Karmen Poznić

Buquele

Za sve naše ljubitelje mode nedavno se na hrvatskoj modnoj sceni pojavio novi brend pod imenom Buqele, iza kojeg stoji magistrica i inženjerka tekstilnog i modnog dizajna, te bivša manekenka, Matea Bručić

"Buqele je sinonim za slobodu, promjenjivost i metamorfoze, svojevrsnu svestranost koja uvijek u srži ima esenciju elegancije i jednostavnosti", objasnila je talentirana mlada dizajnerica.

Prva kolekcija brenda Buqele pod nazivom BKL17 nastala je u suradnji s mladom afirmiranom manekenkom Anjom Polić i poznatom fashion fotografkinjom Karmen Poznić. Do suradnje je došlo jer je dizajnerica uočila potrebu visoke kvalitete fotografije i novih lica hrvatske modne scene kao i angažiranja mladih poslovnih žena koje su svojim idejama oličenje svega što ova kolekcija predstavlja. Kolekcija BLK17 je doživjela internacionalni uspjeh nakon što je objavljenja u prestižnom američkom časopisu Scorpio Jin i na njihovoj istoimenoj stranici. Sastoji se od 10 modela i limitiranog je izdanja. Na prvi pogled možemo primijetiti da je kolekcija elegantna i poslovna, s dodacima senzualnosti i ženstvenosti. Uočljiva je nota jednostavnosti i dominacije uzorka. V izrez na krojevima koji predstavlja znak V- kao simbol pobjede (victory) svojevrstan simbolički osvrt na uspješnost današnje snažne samostalne žene.


Fokus cijele kolekcije je na modernoj i svestranoj ženi, te njenim estetskim željama i potrebama. Haljine su lagano zaigrane, u duhu 60-ih godina, ali samo krojem! Dok su ostali odjevni predmeti svedeni na minimalističke oblike trokuta, trapeza koji mogu prijeći i u vrlo linijski istanjene forme. Njihovu glavnu ulogu obuhvaća vratni izrez te izrez na duljini rukava pojedinih gornjih odjevnih predmeta. Poseban naglasak stavljen je na teksturu materijala i uzorak tekstila.

Sama kolekcija je izrađena od prozračnih svilenkastih materijala, umjetne kože, organičkog pamuka u kombinaciji s modernim tiskom, novih kombinacija umjetnih vlakana s pamukom i poliesterom, te mekih podstava iz prirodnih vlakana ugodnih na kožu.

"U BLK17 kolekciji se nalazi sva moja ljubav prema dizajnu. Internacionalni uspjeh je za mene velika stvar kao i za svakog mladog dizajnera koji se pokušava probiti na modno tržište te mi je pokazatelj da sam na dobrom putu i da se sav trud na kraju isplati. Unatoč internacionalnom uspjehu i dalje se želim fokusirati na hrvatsku modnu scenu i doprinosu iste. Veliko hvala svima koji su sudjelovali i na svoj način dali svoj doprinos", izjavila je povodom izlaska kampanje dizajnerica Matea Bručić.

Foto: Karmen Poznić

Objavljeno: 21.07.2017. u 09:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p