HRVATSKA MODA

Neodoljiva sličnost modnih dodataka eNVy Rooma i Dolce&Gabbane

Vidite sličnost?
Ovih je dana u javnost pušten novi lookbook poznatog dvojca Dolce&Gabbane u kojoj, osim zanimljive odjeće, veliku ulogu imaju i modni dodaci. Modni dvojac za ovu jesen predlaže haljine od svile i satena, elegantne i sofisticirane kapute i kostime, otkačen životinjski uzorak i čipkaste hulahopke.

Kad su modni dodaci u pitanju, tu smo naišli na zanimljiv detalj - cvijećem ukrašene rajfove za kosu živih boja i volumena koji su nas podsjetili na one viđene na Bolu na Dove Fashion.hr cruise kolekciji našeg modnog dvojca eNVy Rooma.

Dok je eNVy Room birao jednobojno cvijeće, ono Dolce&Gabbane je šareno i izgleda poput ljetnih buketa, ali sličnost je i više nego očita. Još jednom je dokazano kako se često zna dogoditi šarmantna i univerzalna inspiracija baš poput one o kojoj smo nedavno pisali (sličnost izričaja eNVy Rooma, John Galliana, Valentina i Diora).

Lijepo je vidjeti kako se inozemna i domaća scena preklapaja u određenim detaljima bez da to donosi negativne konotacije. Još kada bi tekstilna industrija stala iza naših dizajnera - gdje bi nam bio kraj? Vjerojatno u nešto masovnijoj produkciji koja bi svima donijela osmijeh na lice - i dizajnerima i krajnjim potrošačima.

 

Ana Bacinger

Objavljeno: 29.07.2010. u 10:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p