HRVATSKA MODA

Neodoljiva ženstvenost Aleksandre Dojčinović

Revija koja je otvorila 15.jubilarnu sezonu Perwoll FASHION.HR-a

Kraljica hrvatske komercijalne mode otvorila je jubilarno 15. izdanje Perwoll FASHION.HR-a u suradnji s kućom Opel i njihovom novom perjanicom: Opel ADAM-om. Kolekcija Lei Lou by Aleksandra Dojčinović prva je prošetala našom pistom na Velesajmu i definitivno nije razočarala.

Modna priča jedne od najomiljenijih hrvatskih dizajnerica nešto je potpuno drugačije od onog što biste očekivali. Inspirirana Lei Lou ženom, Aleks joj je odlučila pružiti novu modnu putanju kojom se treba kretati ove sezone. Boje dragulja u siluetama razdoblja iz prve polovice 20. stoljeća u kombinaciji s bogatim i zanimljivim teksturama provele su nas kroz pravu povijesno-modnu priču.

Midi dužina koju Aleks ističe kao savršenu soluciju za sve žene koje cijene eleganciju provlači se kroz gotovo sve modele, a njezin zaštitni detalj - prišiveni volan, dodaje element iznenađenja simplificiranim siluetama kolekcije. Ono što posljednju Lei Lou kolekciju odvodi u 21. stoljeće zanimljive su teksture i materijali koji su na trenutke potpuno neočekivani - kratka haljina krinolina kroja dolazi u duboko-zelenom veluru ili eko-koži boje ljuske jajeta koji svojom bogatom teksturom intenziviraju tu siluetu inspiriranu 50-im godinama prošlog stoljeća.

Večernja izdanja minimalno se razlikuju od onih za dan, što govori o razini elegancije koju dizajnerica predviđa za svoju klijenticu - hlače ne dolaze obzir, a kompletići koji vrve prikrivenim seksepilom lako se prenose s jutra na večer. Njezine kovčeg-torbe na kratkom remenu koje istovremeno obožavaju potpuno drugačiji tipovi žena i ove su sezone prilagođeni svakoj od njih - u ulozi akcenata dolaze u najrazličitijim izdanjima poput kombinacije kroko-kože i eko-krzna ili u printu s točkicama.

Premda su osnova kolekcije jednobojni komadi, zaigranost dolazi na površinu u već spomenutom točkastom printu ili prigušenom životinjskom, savršeno balansiranim ženstvenom interpretacijom koju Dojčinović oduvijek njeguje. Ipak, bogati kolorit zaokružuje bijela (ne)boja u najrazličitijim teksturama (od crochet čipke preko eko-krzna do vune) te pokazuje kako se dizajnerica snalazi u cijelom spektru boja.

Gledano kao cjelina, ova kolekcija pruža osjećaj da Aleksandra ima kristalno jasan osjećaj o tome za koga dizajnira, ali ipak izaziva svoju klijenticu na modne avanture. Zanimljivo, ženstveno i uzbudljivo.

 

 

Fashion.hr Style Community

Photo: Mateja Vrčković

 

Objavljeno: 17.10.2013. u 08:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p