HRVATSKA MODA

„Nikad ne znate gdje ćete iduće sresti Bombonu Kečkicu“

Intervju: Mirta Pejić
Samo jedan pogled na šarmantnu Mirtu Pejić dovoljan je za zaključiti kako njena pojava ne može proći nezapaženo, a osim eklektičnog imidža, podjednako su primjetna i njena kreativna djela, koja ova umjetnica stvara pod okriljem svog alter ega, Bombone Kečkice. Mirte se možda sjećate iz naše kolumne Moj Stil, a danas vam pobliže donosimo šarolike projekte kojima se ova osebujna umjetnica svakodnevno bavi u svom ateljeu. Posljednje su nas oduševile njene majice s printom 'Odjebi spavam', a trenutno je Mirta angažirana na seriji jastuka u obliku Bombone i narukvicama od čavala i navoja. Što se sve zbiva u njenom kreativnom mikrokozmosu, provjerite u nastavku.
 

Bombona Kečkica jedna je od onih multitalentiranih umjetnica, koja nas iz dana u dan šarmira i inspirira svojim radovima, a pravim imenom radi se o Mirti Pejić. Kada se rodio tvoj alias i kako si došla na ideju za ovako ljupko ime?

Bombona postoji već 15 godina. Od djevojke iz Bosne koja je uvijek govorila svima bona bona do onog završetka slatka ko bombona i eto BomBONE ,a prezime je isto jednostavno nastalo na jednom druženju prije dosta godina... Uglavnom je došlo sasvim spontano, tako je to valjda moralo biti.

U našoj kolumni Moj Stil jednom si nam prilikom otkrila kako sve manje novaca trošiš na garderobu, a sve više na boje i platna za svoj atelje. Kakvu čaroliju ondje stvaraš i kojim se sve vidovima umjetnosti baviš?

Da , i dan danas jako rijetko kupujem odjeću, a u ovom modnom (fhaŠionističkom) društvu možda bih i trebala početi kupovati.

Kako se probudim ujutro, tako i odlučim - ima dana kada ne prestajem slikati, ima dana kada šmirglam po cijele dane i restauriram namještaj, a nekad samo fotkam i sjedim za kompom i obrađujem fotke. Igram se pa pokušavam spojiti sve to zajedno. I tako iz početka. Mislim da je umjetnost igra i da dolazi iz srca i trenutnog raspoloženja.

Možemo reći kako se najbolje snalaziš s kistom u ruci, bilo da je u pitanju make up ili su to namještaj, ilustracije i slike. Što od toga za tebe predstavlja profesiju, a što hobi?

Moja profesija je makeup, a hobi mi je bilo sve ostalo, međutim s godinama se sve više okrećem hobiju koji postaje profesija. Ali, iskreno, makeup mi donosi najviše financija, uvijek govorim kako je Mirta Pejić najveći sponzor Bomboni Kečkici ;D.

Osvojila nas je kolekcija tvojih majica s natpisom 'Odjebi spavam', koje si i službeno predstavila sredinom tjedna. Što te inspiriralo u njihovom stvaranju i kako si zadovoljna reakcijama tvojih fanova na Faceu?

Ajme, ne mogu bit zadovoljnija, zaista! Prvo velika zahvala svima koji me prate i podržavaju, iz dana u dan dobivam poruke veselja i sreće i nastojat ću da to veselje i dalje širim.

'Odjebi spavam' je stara priča iz vremena dok sam studirala u Sttutgartu. Živjela sam sa svojim najboljim frendom iz Tuzle i kao smo cijeli dan bili on na svom faksu, ja na svom, a po noći smo izlazili van, ja sam konstantno bila umorna i konstatno sam mu doma, što god me pitao, govorila 'odjebi, spavam!'.

I eto, nakon niza godina ja nacrtam svoje uspavane frajlice, ne razmišljajući o tome, i jedan dan u ateljeu, gledajući ih sve na kupu, shvatim da su to 'odjebi spavam' frajlice. Odmah sam odlučila da ću ih staviti na majice. Jednostavno, inspiriram se svojim životom.

Budući da te virtualno pratimo na stranici 'Atelje BomBona Kečkica', nas i naše čitatelje zanima gdje se tvoji radovi mogu doći uživo razgledati i kupiti?

Vrata mog ateljea su uvijek otvorena, barem kada sam ja tamo ;)

Ukoliko netko želi nešto od Bombone, uvijek me nađu. Najčešće preko Bombona Kečkice Facebook stranice. A u budućnosti ćemo vidjeti. Sve su to male serije koje izbacujem i uvijek se to mijenja. Nikad ne znate gdje ćete iduće sresti Bombonu :).

U kojem smjeru namjeravaš razvijati brand? Planiraš li izlagati svoja djela?

Bez obzira što me već nazivaju brendom, ja zapravo ne razmišljam o tome, nego nastojim raditi i stvarati u trenutku inspiracije i u duhu Bombone.

Svaki sajam je Bomboni jedna vrsta izložbe, svaki put kada vidite naljepnicu negdje na ulici, ja upravo izlažem u tom trenutku. A dalje ćemo vidjeti. Kao što rekoh, ne znate gdje ćete Bombonu susresti :).

 

Više radova možete razgledati na njenoj stranici 'Atelje Bombona Kečkica'.

 

Hana Bartolović

Photo: Bombona Kečkica/Jure Perišić

Objavljeno: 26.04.2013. u 11:37

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p