HRVATSKA MODA

Nina Badrić: "Nemam problem s fotografiranjem u donjem rublju"

Pjevačica postala zaštitno lice Triumpha i najavila sudjelovanje u natjecanju TIA

Danas je u prostorijama Triumph International-a održana press konferencija povodom organiziranja natječaja TRIUMPH Inspiration Award.  

Natječaj, te članove žirija, koji  će 5. travnja izabrati pobjednika u Arena centru, predstavila je direktorica Triumph-a Marijana Žaja. Među članovima žirija našla se i pjevačica Nina Badrić koja je postala i službeno zaštitno lice nove Triumphove kolekcije „Shape Sensation".

Na upit o fotografiranju u donjem rublju pjevačica je izjavila kako joj to ne predstavlja niti najmanji problem: „Nije me sram pozirati u donjem rublju. Ovo rublje sam isprobala i mogu vam reći da je savršeno. Nikada ne bih reklamirala nešto što nisam probala". Nina se po svemu sudeći želi okušati i kao dizajnerica te je napomenula kako joj je želja dizajnirati liniju pod svojim imenom: „Voljela bih dizajnirati vlastitu kolekciju i to u suradnji s nekom hrvatskom tvornicom. Nisam dizajner po struci ali bih se okušala u tom poslu"- izjavila je

Što je Tia?

Triumph, inovator u stvaranju donjeg rublja i rublja za oblikovanje, izaziva mlade studente mode i dizajna iz cijelog svijeta da dopuste vlastitoj kreativnosti da poleti zajedno s četvrtim za redom Triumph Inspiration Award-om. Ove godine, s obzirom na 37 zemalja sudionica, među kojima je i Hrvatska po prvi puta, konkurencija je veća i različitija nego ikad.

2011. godinu obilježava također i jedinstven trenutak za Triumph, koji ove godine slavi 125. godišnjicu. Iz tog razloga osmišljena je i tema TIA-e ( Triumph Inspiration Award-a) za 2011. godinu, te će mladi dizajneri prijavljeni na natječaj pokazati vlastitu inspiraciju teme '125  godina Slavljenja Žena.'

U suradnji sa Tekstilno-tehnološkim fakultetom izabrano je 17 mladih studenata, finalista TIA Hrvatske. Na nacionalnom natjecanju, koji će se 5. travnja održati u Arena centru, finalisti predstavljaju svoje interpretacije donjeg rublja na temu "125 Godina Slavljenja Žena". 37 pobjednika, predstavnika svih 37 zemalja sudionika, nastavlja natjecanje na velikom međunarodnom finalu u Berlinu - na spektakularnom show-u koji se održava u večeri otvaranja Berlinskog Fashion Week-a u srpnju, 2011. godine.

Prije finala, glasači iz cijelog svijeta mogu vidjeti I glasati za svoje finaliste I najbolje radove na www.triumph-inspiration-award.com. Online pobjednik ulazi u veliko finale s jednim bodom.

Na velikom finalu u Berlinu finaliste ocjenjuju renomirana imena iz mode, dizajna i medija, čija će se imena naknadno objaviti. Supermodel Helena Christensen, fotograf, izdavač I filmski redatelj Rankin, britanski dizajner Matthew Williamson I glumica I pjevačica Karen Mok bili su članovi prošlogodišnjeg žirija.

Triumph Inspiration Award pruža mladim dizajnerima veliku odskočnu dasku za kasniju karijeru. Ne samo da pobjednik prima novčanu nagradu od €15.000,00, nego također i surađuje s dizajnerskim timom Triumph-a na razvoju svoje pobjedničke kreacije u komercijalni primjerak uz pomoć dizajnerskog tima Triumph-a. Prošlogodišnja pobjednička kreacija "Morphology" Nikolaya Bojilova iz Bugarske ići će u prodaju u srpnju 2011. godine kao limitirana serija u odabranim Triumph-ovim I drugim veleprodajnim jedinicama diljem svijeta. Drugo I treće mjesta također dobivaju novčane nagrade od €10.000,00 i €5.000,00.

 

A.P.

photo: Jelena Balić

 

Objavljeno: 22.03.2011. u 17:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p