HRVATSKA MODA

NIVEA croApoRTer @WORK

Od 8. do 10. listopada

Na staroj adresi Zagrebačkog velesajma, u razdoblju od 8. do 10. listopada održat će se četrnaesti po redu NIVEA croApoRTer @WORK.  Ove sezone modni događaj NIVEA croApoRTer @WORK donosi pregled hrvatske modne scene, a hrvatski dizajneri i ovaj put pokazat će da u kreativnosti, umjetnosti, modi i stvaralaštvu jednostavno nema mjesta recesiji jer moda ne poznaje ograničenja.

NIVEA croApoRTer  @WORK, te njegov utemeljitelj Viktor Drago i ove su sezone snimili originalnu kampanju koja svake sezone najavljuje koncept projekta. Tanka je žica između mode i umjetnosti po mišljenju Cro a Porter tima, pa ovosezonska kampanja predstavlja ideju mode, pokvarljivog sezonskog proizvoda  i pokazuje nam fikciju. Na fotografiji kampanje Mladena Šarića, model Kristina Šalinović na sebi ne nosi odjeću, već instalaciju Viktora Drage, a nevidljivi make up djelo je vizažista Tome Vrbana.

 

cap-14_1mali.jpg

Standardna dizajnerska ekipa - Boris Pavlin koji se s ovom revijom na neko vrijeme oprašta od domaće publike i mijenja je za parišku,  sestre Boudoir, avangardna XD Xenia design, Hippy Garden, uvijek aktualna dizajnerica koja udahnjuje lepršavi život u svaku svoju kreaciju Matija Vuica... Što će ove sezone nositi hrvatske zvijezde duž crvenih tepiha otkrit će nam revija Linea Exclusive... Razigrani Elfsi, Fjaba, Ani Ani, Arileo, Ivan Ledenko, Marina Design, Tihomir Krznarić... Tu je naravno i Teo Perić za modnu kuću MAK, i definitivno najiščekivanija revija ovosezonskog NIVEA croApoRTer  @WORK je ona Juraja Zigmana. Osim već dobro znanih imena ove godine u svoje redove regrutirali su i neka nova dizajnerska imena te goste iz susjednih zemalja. Luka Grubišić, direktno sa pista New Yorka i radionica najvećih modnih autoriteta Amerike. Ognjenka Antunac diplomirana dizajnerica Tekstilno tehnološkog fakulteta svojim modelima donijeti će novu energiju avangardnoj domaćoj dizajnerskoj sceni.

 

Za malo manje od mjesec dana, točnije 8. listopada na Zagrebačkom velesajmu moći ćemo vidjeti kakve nam trendove za jesen predlažu gore navedeni hrvatski dizajneri i NIVEA croApoRTer @WORK tim koji je ove godine u službi umjetnosti.

 

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 10.09.2009. u 14:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p