HRVATSKA MODA

Nježni military u izvedbi modnog dvojca Arileo

Splitski modni brend na pisti BIPA FASHION.HR-a
Arileo
subotu 01. travnja održana je završna večer BIPA FASHION.HR-a na kojoj je po prvi put nastupio poznati modni dvojac Arileo, predstavnik udruženja obrtnika Grada Splita, koji je novom kolekcijom samo potvrdio da je modnoj publici nedostajao na pisti.

U novoj kolekciji modni i bračni par Marija i Jurica Pirić inspiraciju su našli u military trendu, no u njihovoj izvedbi on je sve samo ne grub, izravan i dominantan. Arileo je inače poznat po tome što svoju inspiraciju nikad ne crpi izravno, ona nije vidljiva na prvu, nego se očituje kroz sitne, ali itekako promišljene detalje, a to je potpuno vidljivo u predstavljenom kolekciji.

Arileo
Arileo
Military inspiracija vidljiva je kroz konstrukciji, mada ni ona po tom pitanju nije napadna. Arileo je prije svega elegantan, ženstven, profinjen brend koji teži modernoj klasici, a na takav način je promatrao i vojničke stil. On se očituje prvenstveno kroz detalje, poput kragni, ukrasa i ovratnika, koji aludiraju na vojničku uniformu. Fascinantno je za promatrati kako se oštre i grupe linije detalja savršeno uklapaju u ostatak kreacije koja je izrazito elegantna i ženstvena.

Arileo
Arileo

Arileo je novom kolekcijom potvrdio status hrvatskih mahera za kombinezone, koji su ujedno i njihov svojevrsni zaštitni znak. Svakim novim izlazom pokazali su domišljatost u izvedbi, poput kreacije koja na prvu izgleda poput suknje, a zapravo je kombinezon s preklopom kojeg možete nositi na dva različita načina. Novost su svakako kreacije šireg kroja koji u svom nešto težem padu i dalje zadržavaju eleganciju. Arileo i dalje zadržava decentan kolorit u kojem dominira bijela, siva i nježna bež.

Arileo
Arileo
Poput načina na koji pretaču inspiraciju u kolekcije, poput kolorita kojeg koriste i samih krojeva, Arileo je oduvijek na modnoj sceni bio u jednu ruku nenametljiv. Nikad nije želio pratiti očigledne trendove niti na pisti igrati na kartu velikog showa. On je prije svega njegovao svoj vlastiti stilski izričaj. A upravo u toj nenametljivosti leži njegova snaga i postojanost. Arileo ne varira, Arileo uvijek predstavi odličnu kolekciju u kojoj svu pažnju privlače upravo njihove kreacije. Bilo je vrijeme da se vrate na modnu pistu!
Mija Dropuljić
Foto: Matej Grgić
Objavljeno: 02.04.2017. u 09:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p