HRVATSKA MODA

Nova Xenia Design kolekcija redefinira eleganciju, sofisticiranost i kreativnost

Glamur u avangardnom izdanju

Elegantnije i glamuroznije, kolekcija jesen/zima 23/24 govori o novom glamuru koji odjednom djeluje avangardno i o već klasičnim XD Design temama, sagledanim kroz novu perspektivu.  RE-interpretacija, RE-akcija, RE-cikliranje, RE-dizajn, RE-dukcija, RE-fleksija, RE-frakcija, motivi i strategije su koje smo koristili u svim procesima dizajna.

RE-XD je novi pogled na stvari, novi pogled na modni kod kojeg istražujemo već više od 35 godina. U kolekciji pronađite komade kojima lako možete promijeniti cijelu siluetu jednostavnim nošenjem na drugačiji način. Prošiveni topovi i suknje istražuju temu volumena, maksimalno ga naglašavaju, pritom istovremeno osiguravajući udobnost i toplinu. Minimalistička elegancija pojedinih komada suprotstavljena je modnim dodacima kao što su kožni remeni i metalni lanci za kontrastni look.

Kolekcijom dominiraju crno-bijeli i sivi tonovi s akcentima u ružičastoj, ljubičastoj i zelenoj boji. Printovi u kolekciji inspirirani su zgužvanom metalik folijom, stvarajući trompe l'oeil efekt na površini tekstila. Eksperimentalni duh u kolekciji nose modni dodaci koji su izrađeni od metalnih niti, što omogućuje da ih se rukama oblikuje u nove, iznova različite forme. Novost u kolekciji su komadi čija je površina perforirana ili rub laserski rezan. Tako dobiveni geometrijski oblici i elegantne zakrivljene linije unose novi duh u večernju, ali i dnevnu odjeću.

Foto: Matej Jurčević
Make up i kosa: Petra Sever
Model: Petra Ugljarević (Faith Model Management)
Objavljeno: 31.08.2023. u 15:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p