HRVATSKA MODA

Nova kolekcija domaće dizajnerice koja stavlja naglasak na održivost, prirodne materijale i modu koja donosi nešto drugačiji estetski potpis

Zanimljiva modna priča koja će oduševiti baš sve!

Staša Doblanović Randall ime je koje se krije iza brenda Staša Design, a riječ je o domaćoj dizajnerici s londonskom adresom koja nas uvijek iznova osvaja svojim zanimljivim i drugačijim pristupom modi. Staša njeguje minimalističku estetiku koja počiva na održivim modnim postulatima, ali istovremeno istražuje i eksperimentira s različitim materijalima koji u konačnici zaokružuju jednu posebnu estetsku priču.

Recentna SS20 kolekcija donosi sklad samoodrživosti i reciklaže, a to je najbolje vidljivo u tome što Staša koristi materijali iz prijašnjih kolekcija. "Vraćajući se unazad i pregledavajući ostatke materijala prisjetila sam se njihovih primjena te im udahnula novi svježi izgled. Kolekcija je limitiranog izdanja, a svaki odjevni predmet je unikat koji dolazi u jednoj ili dvije odjevne veličine. Kako je ovo vrijeme posebno – neobično, želim naglasiti kako je cijela kolekcija u potpunosti proizvedena u mojem studiju u Londonu, gdje i živim. Sve od početne ideje do produkcije." objašnjava Staša.Situacija u kojoj se nalazimo idealno je vrijeme da se podrži jedan posve novi način razmišljanja i proizvodnje u kojoj ostatci čine novu cjelinu koja svjesno odlično funkcionira u novim formama. Materijali koje Staša koristi u SS20 kolekciji su pamuk, bambus svila, viskoza te miks recikliranog poliestera, a sšto se tiče boja, najviše je zastupljena crna u kombinaciji s bijelom, bojom pijeska i sivom.

Haljine s panelima u drugoj boji, lagani gornji dijelovi od bambus svile, hlače visokog struka i ravnih nogavica, strukirani komadi koji naglašavaju struk, suknje od scube koje daju volumen, kratke hlače te lagane jakne s naglašenim ramenima, sjajno opisuju Stašin dizajnerski kod, što i ne čudi jer je kolekcija rezultat istraživanja dizajnerice u doba karantene, u periodu kad je sve stalo.Kolekcija je minimalnog stila uz dozu oštrine. Uz odjevne komade dodan je bambus kao modni dodatak, svojevrsni zaštitni znak brenda, a uz nešto sto je nosivo, uvijek je tu i eksperimentalni dio. "Kolekcija predstavlja mene u samoj srži. U ovih tri mjeseca karantene uživala sam raditi u onome sto volim. Voljela bih ovom kolekcijom poručiti kako bi svi trebali malo usporiti i usredotočiti se na sebe i prirodu oko nas. Održiva moda nije samo lifestyle, već svakodnevica. Fotografije su crno bijele, bez dodatnih dorada. Željela sam zadržati što prirodniji prikaz i da sve bude vrlo organski, teče svojim tokom jer bas je tako nastala ova kolekcija." dodaje dizajnerica.

Foto: Karoline Bru
Model: Lilly Douse
MUA: Chiara Giannettino
Objavljeno: 29.06.2020. u 10:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p