HRVATSKA MODA

Nova kolekcija luksuznog nakita dubrovačkog ateliera Clara Stones je sve što želimo u kolekciji

'Gozba osjetila' ime je nove kampanje za kolekciju luksuznog nakita omiljenog dubrovačkog branda

U srcu nove kolekcije koja budi sva osjetila održivi je crveni koralj, a nova je zvijezda AquapraseTM, najnovije otkriće u svijetu draguljarstva, kojem komplementira mistični, jedinstveni Sciacca koralj.

“Naš rad često evocira ljepote Dubrovnika, a kako smo okruženi Jadranskim morem, neprestano smo nadahnuti i njegovim blještavim prostranstvom. U Aquapraseu smo pronašli kamen koji odražava čudo Jadrana, ali i inspirativnu priču koju želimo podijeliti sa svijetom. Riječ je o prvom dragulju pronađenom u ovom stoljeću, plavo-zelenom kalcedonu koji je otkrio naš prijatelj Yianni Melas, poznati istraživač, gemolog i aktivist za etičko rudarenje. Riječ je o zaštićenom kamenu jedinstvene boje i prekrasnih inkluzija koji se etički iskapa na samo jednoj lokaciji u Africi”, objašnjava nagrađivani dizajner i osnivač Clara Stones Vittorio Ceccarini.

Zajedno s partnericom Anjom Mučić, ovaj par od 2007. godine gradi atelier Clara Stones kroz prepoznatljiv umjetnički potpis, neukrotivu kreativnost i rafinirani ručni rad. U atelieru Clara Stones poštuju prirodni svijet i za svoj koraljni nakit koriste samo održive izvore, a posebno izdvajaju Sciacca koralj. Velike količine ovog posebnog koralja su pronađene krajem 19. stoljeća u zaljevu Sciacca na Siciliji u slojevima vulkanskog mulja koji se taložio tijekom tisuće godina na dnu mora. Koraljari su prozvali ovaj koralj “mrtvim” zbog oblika i drugačije boje. Svaki put kad je podvodni vulkan u blizini Sciacce eruptirao, zažario je sve žive organizme uključujući i crveni koralj, dok su snažne mediteranske struje valjale fragmente koralja morskim dnom što je rezultiralo neponovljivim narančasto-crnim nijansama.Sciacca koralj star je od dvije do deset tisuća godina te njegovo korištenje nema apsolutno nikakvog utjecaja na živi svijet. Svaki komad koji je trenutno u opticaju sakupljen je iz izvornog nalazišta još u devetnaestom stoljeću. Kao takav, Sciacca koralj savršen je izbor za svakoga tko brine o prirodnim bogatstvima našeg svijeta. “Crveni koralj naša je prva ljubav i potpis, ali u Aquapraseu on pronalazi svoj savršeni par. Zajedno pričaju priču o moru - koralj izranja iz mora, a Aquaprase zrcali njegovu ljepotu. Vizualni kontrast plavo-zelene boje Aquaprasea i topline crvenog i Sciacca koralja prava je gozba za osjetila”, kaže Anja Mučić.Čudesan svijet Clara Stones nakita otkrijte kroz fantastične vizuale i kreativno vodstvo koje potpisuje čarobnjak modne fotografije Mladen Šarić, uz najbolji tim hrvatskih modnih kreativaca. Za styling su zaslužne Ana Nikačević i asistentica Kristina Vrdoljak, make-up umjetnica je Tena Bašić, nokti su kreacija Jagode Jelačić dok je kosa djelo Milene Maršić iz salona Glamour.

Cijelu kolekciju Fête des Sens možete pronaći na službenoj stranici!


Foto: Mladen Šarić
Objavljeno: 10.11.2022. u 21:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p