HRVATSKA MODA

Nova kolekcija mlade dizajnerske nade

Andrea Hess: 3D elementi kao okosnica dizajna
Andrea Hess 
Iza imena mikr.0+ stoji mlada riječka dizajnerica Andrea Hess koja je svoju zadnju kolekciju G.quality predstavila publici na zagrebačkom Tjednu dizajna u Laubi. Iza sebe ima nekoliko mini kolekcija od kojih su neke Krasnokalipsa i mikr.0gami.
 
Inspiracija za novu kolekciju proizašla je iz borbe za ravnopravnost spolova. Materijali koji su korišteni insinuiraju pokret i udobnost, a akromatskom paletom boja naglašava se upravo ta neutralost, dok se flourescentim detaljima priča nastavlja u smjeru radničkih uniformi, simbolizirajući upravo tu jednakost. Jednostavnost linija i geometrizam provlači se kroz cijelu ovu priču, u kojoj pronalazimo nekoliko suknji, topova, hlača i haljina.

Kolekcija sadrži i 3D elemente koji su dizajneričin projekt već neko vrijeme, no ovoga puta izrađeni su od eko-kože, a Andrea se proširila s izrade odjevnih predmeta i na modne dodatke. Prepoznatljivost, ovaj mladi brend postiže korištenjem elemenata 3D trokuta u izradi asesoara, u ovom slučaju ruksaka, koji svojom zanimljivom teksturom ovoj priči daju novu dimenziju.
 
Andrea Hess 
Andrea Hess 
Andrea Hess
Andrea Hess 
Andrea Hess
Foto: Zvonimir Ferina
Make-up: Kasandra Draganić
Assistant: Petra Stojanović

Objavljeno: 25.05.2015. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p