HRVATSKA MODA

Nova Loré kampanja za kolekciju Colores de México

Šarmantna modna priča dizajnerice Lorete Gudelj

Nakon nedavno predstavljene kolekcije brend Loré, dizajnerice Lorete Gudelj, predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju pod nazivom Colores de México, inspiriranu bojama Meksika te meksičkim folklorom i lokalitetima specifičnim po autohtonoj kolonijalnoj arhitekturi kao što su San Miguel de Allende, Puebla, Mérida, Guanajuato, Oaxaca, Las Alamandas, San Luís Potosí, Cholula i San Cristóbal de Las Casas.

Lokaliteti za dizajnericu imaju osobnu vrijednost jer je dio života provela u tom dijelu Hispanske Amerike što ju je i motiviralo na pokretanje vlastitih kolekcija. U skladu s motivima kampanje, inspiraciju za vizuale dizajnerica nalazi u etno motivici Meksika koja čini pozadine lookbook vizuala, upućujući na pojedinačne priče svakog od dizajnerskih komada nove kolekcije. Kampanja je napravljena u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem, a slike korištene na pozadinama vizuala, djelo su akademske slikarice Mateje Babić, koja u suradnji s dizajnericom razrađuje zanimljive pozadine vizuala, odlično nadopunjujući svaki od zamišljenih modela.

Kolekcije Loré su limitirane serije, manualno precizno izvedenih odjevnih predmeta pri čemu se na prvo mjesto postavlja kvaliteta izvedbe i korištenje unikatnih materijala s inspiracijom u autohtonoj baštini kako bi imali trajnu vrijednost. Materijali u ovoj kolekciji rađeni su ručno te ih je, prema ideji dizajnerice, ručno istkala tkalja Sanja Šebalj, varirajući boje vibrantnog kolorita, karakteristične za navedene lokacije koje su bile početna inspiracija kolekcije. Dizajn i krojeve, dizajnerica je razradila referirajući se na elemente meksičkih tradicionalnih nošnji uklopivši ih u suvremeni modni kontekst.

Varijacijom volana, mašni te dužina odjevnih predmeta s dodatkom ručnog veza, rustikalnog cvjetnog printa na lanu i tkanja, dobiva se igra tekstura u ženstvenim krojevima koji aludiraju na tradicionalne meksičke nošnje i haljine s početka prošlog stoljeća. Materijali korišteni u kolekciji isključivo su prirodni, poput premium lana u različitim valerima boja, mješavine lana i svile, ručno tkanog pamuka, taft svile, pamučnog veza te rustikalne čipke koja upotpunjuje pojedine komade. Svi odjevni predmeti izrađeni su u suradnji s atelierom Grete Gudelj.

Zaštitna su lica kampanje su Paula Buljan i Martina Tomić (Relatum Models) Frizure inspirirane Fridom Kahlo osmislila je Vanessa Žigić u suradnji s cvjetnim studijom Čudesna šuma, a za šminku je zaslužna Matea Markač. Odjevne predmete nadopunjuju rustikalni modeli sandala Mass Hrvatska. Novu kolekciju možete potražiti na web stranici www.loretagudelj.com, na facebook stranici te u Loré studiju (Gundulićeva 29a).

Foto: Franjo Matković

Objavljeno: 12.06.2017. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p