HRVATSKA MODA

Novi lookbook brenda Obekei

Izvrsna kolekcija popularne dizajnerice

Obekei

Domaći modni brend Obekei izbacio je lookbook za kolekciju jesen/zima 2016./17. koja se sastoji od muških i ženskih odjevnih predmeta, al uglavnom veći dio kolekcije je unisex.

U kolekciji se ponavljaju standardni Obekei krojevi koje dizajnerica Katarina Smolić provlači kroz svoje kolekcije. Oversized komadi, a u ovom slučaju riječ je o sweatshirtima i bomber jaknama, prevladavaju i u ovoj kolekciji. I dalje se provlači prepoznatljiv urbani ulični look no ovoga puta uz dašak elegancije zbog uporabe satena na pojedinim komadima odjeće. Kao i uvijek prisutan je 100% pamuk (felpa) i eko koža kao popratni materijal za aplikacije na majicama.

Obekei

Ovoga puta kroz kolekciju se provlači print na majicama kao i zakrpe koje je dizajnerica tiskala sitotiskom. Cijela se kolekcija temelji na jednoj veličini što je i bit cijelog brenda od samog osnivanja do danas. Odjeća ustvari odgovara svakom tipu, a dizajnerica to postiže oversize krojevima od pamuka u kombinaciji s nešto više elastina za donje odjevne predmete koji su zamišljeni da stoje uz tijelo al opet da odgovaraju veličinama od XS pa sve do L! Kolekcija se sastoji od više odjevnih premeta kao što su kombinezoni, hlače, suknje, haljine, korzeti, duge i krake jakne, kape, torbe pa čak i čarape. Ovog puta dizajnerica je po prvi put dizajnirala jedan model čarapa s natpisom samog naziva kolekcije "Fashion Killa".

Kao sa satenom dizajnerica se ovog puta poigrala i s neoprenom koji je upotrijebila za bomber jakne i torbe. 4 boje čine ovu kolekciju, narančasta i siva te dvije ne-boje crna i bijela. Može se primijetiti da se logo branda pojavljuje na dosta odjevnih komada kao i brojevi koji odgovaraju samoj "zatvorskoj" tematici kolekcije, ali u ovom slučaju ti brojevi tvore datum i godinu rođenja same dizajnerica kao i ime brenda koje dolazi iz njenog dječjeg jezika što znači "obuci me".

Photo: Zvonimir Ferina
Makeup: Kasandra Draganić
Model: Iva Koštić (Talia Model Management), Matija Akrap (Midiken Model Management)
Hairstyle: Kristina Šalinović (Fen Bar)

Objavljeno: 18.10.2016. u 13:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p