HRVATSKA MODA

Novi svjetski uspjesi Ksenije Vrbanić

XD brand uspijeva i vani, unatoč recesiji.

Hrvatska dizajnerica već dugo godina prisutna na stranom tržištu - Ksenija Vrbanić, ovih se dana vratila iz Düsseldorfa i Kopenhagena gdje je prezentirala svoje modele za sezonu jesen/zima 2009/10. Kolekcija je dobila jako dobre kritike i oduševila tamošnje profesionalce, a uskoro joj predstoji još prezentacija, i to u New Yorku! Prva destinacija koju je dizajnerica Ksenija Vrbanić posjetila sa svojim timom i zanimljivom kolekcijom bio je Düsseldorf. Iako pogođen krizom, koja je rezultirala činjenicom da ove sezone tamo sudjelovalo 700 izlagača manje, taj grad nije izgubio na modnom pejzažu i lifestyleu. Grad modnog biznisa, sjedište svih modnih marki i medija opet je pokazao snagu i živost modne ponude, potražnje i trendova. To što je bilo manje izlagača bila je i prednost jer su ostali samo oni koji rade. Uz vjerne stalne kupce, modna marka XD Xenia design njima je pridružila i nove zaljubljenike u XD brend. „Možemo biti jako zadovoljni sajmom u Düsseldorfu. Dobili smo jak vjetar u leđa i idemo dalje!" riječi su dizajnerice Ksenije Vrbanić.

Kopenhagen, prijestolnica skandinavskog modnog dizajna poseban je izazov za svakoga iz modnog svijeta. Drugi put XD Xenia design dobio je brojne pohvale. Vladalo je iznenađenje da je to hrvatska modna marka, iz potpuno nepoznatog područja za modne znalce. Mnogi kupci bili su sigurni da je to danski modni brend. „ Iz Hrvatske?! Prekrasno, odličan dizajn i izrada, super ideje. Najbolje što smo vidjeli na sajmu!" samo su neki od komentara posjetitelja sajma u Kopenhagenu.

„Neki važniji kupci odlučili su se na narudžbu i iz razloga što su vidjeli da smo se opet pojavili.To im je dalo dodatnu sigurnost da smo ozbiljni igrači. Dobar je osjećaj kada vidiš da su nas zapamtili od prošli puta i stavili nas na promatranje kako ćemo biti prihvaćeni."

Skandinavija je opet ostala oduševljena novom kolekcijom XD Xenia design brenda.

Za nekoliko dana putuje se preko 'bare' i s velikim nestrpljenjem očekujemo rezultate i reakcije profesionalaca u New Yorku, najjačem tržištu za XD - kažu u timu. 

Objavljeno: 17.02.2009. u 23:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p