HRVATSKA MODA

O čemu šuškaju domaće modne blogerice?

Tjedan u životu modnih zaljubljenika

Modni blogeri zanimljiva su pojava. Njihovo pisanje, u kojem možete osjetiti karakter pravog modnog zaljubljenika, društvena je pojava modernog vremena u kojoj se isprepliću suvremeni konzumerizam s istinskom strašću prema estetici koje se čovjek nikada ne može zasititi. Domaće nade modnog bloga, koje su još uvijek, daleko od utjecaja kojeg imaju njihove kolege u inozemnim modnim centrima, štivo su mnogih koji prate modnu scenu te su se, u trenucima opuštanja od napornog radnog dana, predavanja ili, jednostavno, života odlučili opustiti uz njihov komentar.

Nina Blaće, djevojka koja stoji iza odličnog bloga MISSLIKEY, prošloga je tjedna, otkrila svoju ljubav prema Aline Weber, modelu i manekenki koja je oduševila mnoge svojom krhkom i pomalo grunge pojavom. Aline, brazilska manekenka koja je nosila najveća imena modne industrije (McCartney, McQueen...) inpiracija je mlade Blaće koja svakako ima istančan ukus za modu, bez obzira na trendovska kretanja kojima se rijetko tko može oduprijeti. Modeli nisu bili jedini fokus bloga MISSLIKEY - odličan baršun našao se u centru pažnje, budući je svojom elegancijom, ali i mekoćom, savršen za sezonu kojoj se nalazimo.

                                 Lara Stone/Vogue i haljine od baršuna by MissLikey

Tina i Lea Bačić, koje stoje iza bloga STYLE&COFFEE zaljubljene su u novu Lanvin x H&M kolekciju iz koje su izvukle svoje omiljene komade poput odlične ogrlice. Velika zainteresiranost koja vlada u modnim krugovima za kolekcijom Albera Elbaza pretočena je u masovnu histeriju iščekivanja datuma kada će se u odabranim trgovinama pronaći toliko željene krpice. Jeste li spremni za put u Beč po svoju Lanvin meets H&M koktel haljinu? Uz lanac masovne mode, djevojke S&C-a posvetile su koji redak i prekrasnoj Lari Stone, koja unatoč velikoj eksploatiranosti, i dalje kotira kao jedno od važnijih lica modne scene.

Odlična kampanja dizajnerice AnaMarije Brkić Višnjić pronašla je svoje mjesto na blogu Psycho Couture kojeg vodi Ana Karadžole. Estetski krajnje profinjena, dizajnerica koja stoji iza imena Amarie, jedna je od top tema proteklih deset dana. Uz image kampanju, blog Psycho Couture donosi i par fotografija same autorice koje je za nju napravio fotograf Marko Mihin. Sve u svemu, bio je to zabavan tjedan u životu jednog dijela domaće modne scene!

     

                                          Ana Karadžole/Psycho Couture

 

Marko Banjavčić

Objavljeno: 10.11.2010. u 09:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p