HRVATSKA MODA

Grunge na OBEKEI način

Katarina Smolić ponovno oduševila
Obekei 
Ako postoji itko za koga bismo s lakoćom mogli dati ruku u vatru da će uvijek iznova uspjeti publiku podići na noge i razdrmati atmosferu onda su to definitivno Katarina Smolić i njezin bezobrazno neodoljiv, energičan i odvažan OBEKEI.
 
Beskompromisna i samo svoja, mlada no nedvojbeno talentirana dizajnerica baš je uvijek sigurna u ono što želi reći, a sinoć je na pisti BIPA FASHION.HR-a ispričala priču naše generacije koja se u tinejdžerskim danima furala na grunge, nosila prevelike, labavo zavezane košulje oko struka i na velikom odmoru markerima šarala po starkama. Nostalgična je to priča o danima kad smo bili klinci, slušali Nirvanin Smells Like Teen Spirit pobožno poput kakve himne generacije koja je obilježila naše najljepše tinejdžerske dane, odražavajući istovremeno onaj pobunjenički i bezrazložno buntovnički stil koji smo obožavali.
 
Obekei
 
Sve to Katarina Smolić provukla je kroz jedan, samo sebi svojstven filter, posebnom pažnjom vodeći računa na baš svaki detalj. A upravo u detaljima, i onim najsitnijima, leži šarm čitave priče.
  Obekei.
 
Traper u raznim nijansama, ziherice, bandana marame kao dio odjevnih komada, crno-bijeli kockasti uzorak, namjerno zaboravljene etikete, ruksaci, beanie kapice i naopako okrenute šilterice te Nirvanin zaštitni znak, dobro poznat simbol generacije X, reinterpretiran na OBEKEI način.
  
Obekei
 
Kao i do sada, i ova se kolekcija bazira na oversized komadima ležernog sportskog štiha, a sastoji se od hlačica, tregerica, haljina, crop topova i dugih hlača. Dok od boja prevladavaju crna, bijela i srebrna uz dodatak jeans plave, materijali variraju od već spomenutog trapera preko skaja, felpe, eko kože, likre i satena. I ovoga puta, zbog dosljednosti, pedantnosti i toga što je beskompromisno svoja, Smolić je zaslužila glasan aplauz.
 
Obekei
 
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS video production
Objavljeno: 20.03.2015. u 11:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p