HRVATSKA MODA

Neodoljiv sportski OBEKEI. chic

Kolekcija Katarine Smolić kojom se prvi put predstavila na Perwoll FASHION.HR-u

Da debitante trebamo držati kao kap vode na dlanu dokazala je sinoć prezentacijom nove kolekcije i talentirana mlada dizajnerica Katarina Smolić koja stoji iza branda OBEKEI., već dugo, s punim pravom, omiljenog u mladenačkim i urbanim modnim krugovima. Ne odstupajući od svoje jedinstvene i prepoznatljive estetike, Katarina je predstavila kolekciju za predstojeću sezonu proljeće/ljeto inspiriranu ležernošću i raznolikošću posjetitelja ljetnih glazbenih festivala. 

Zaokružena, promišljena i izrazito dosljedna kolekcija bazirana je na udobnim oversize komadima koji u povelikoj mjeri koketiraju sa estetikom popularnog sportskog chica. Unatoč tome, dizajnerica nije upala u zamku sveopćeg trenda koji bi ju utopio u masi drugih već je osobni pečat kolekciji dodala pomno složenim i upečatljivim detaljima, zanimljivim krojevima te inovativnim rješenjima. Kolekcijom dominiraju crna i bijela, a infuzija zlatne pridonosi dojmu koji je istovremeno buntovan, nekako ghetto odvažan, urban ali i šik u nekoj posebnoj glam maniri.


Dozu zavodljivosti oversize komadima daju transparentni materijali koji otkrivaju kožu kod prozračnih topova i dresova, kao i mrežasti dijelovi uskih mini suknji, a poseban šarm zaokružuju kožne torbice koje podsjećaju na papirnate vrećice, 'škarnicle' ili kako bi Katarina vjerojatno rekla, 'škartoce'. Tu su i neizostavne OBEKEI. beanie kapice, šilterice, predimenzionirani brojevi koje krase crop topove te mnoštvo šarenih prišivaka koji nostalgično asociraju na djetinjstvo. Komadi izrađeni od pamučnih i umjetnih materijala sa sjajnom zlatnom teksturom te PVC i eko kože koji se pojavljuju na detaljima sačinjavaju stilski odlično spojene lookov-e prikladno zaokružene omiljenim creepersicama.
 

Tina Lončar

photos: Mateja Vrčković
Objavljeno: 17.10.2014. u 12:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p