HRVATSKA MODA

Obekei. vojska promarširala pistom BIPA FASHION.HR-a

Nova kolekcija dizajnerice Katarine Smolić

Obekei.

Pistom BIPA FASHION.HR-a promarširala je streetwear vojska dizajnerice Katarine Smolić koja je zapalila zagrebačku modnu publiku novom kolekcijom svog brenda Obekei. 

Smolić je odbacila šablonsko kreiranje mode po sezonama te se orijentirala na kolekcije koje se ne vežu uz standardne vremenske odrednice koje moda nameće već na svojevrsni lifestyle uz koji se njezini pratitelji vežu, a koja nadilazi aspekt odjeće same. I to je sasvim OK jer se ona obraća publici koju itekako dobro poznaje, svojoj generaciji koja obožava streetwear s pomakom, udoban, nosiv i neopterećen ali poseban i nipošto dosadan. Da je u samoj srži ovog popularnog mladenačkog i urbanog brenda neopterećeni coolness Katarina je dokazala još jednom pustivši svoju modnu vojsku da samouvjereno promaršira pistom i zapali publiku. A u tome je svakako i uspjela.

Kao i uvijek, dizajnerica je posebnu pažnju poklonila svakom detalju koji je na koncu ispleo njezinu modnu priču. Na prvi se pogled može činiti kako je u fokusu kolekcije military uzorak no njezina modna vizija to svakako nadmašuje. Dizajnerica se poigrala inovativnim krojevima, dekonstrukcijom, spajanjem "nespojivih" materijala kao i dislociranjem dijelova odjeće i smještanjem na mjesta na kojima ih inače ne bismo očekivali ili pak davanjem novih uloga standardnim odjevnim predmetima. Tako poneki komadi oko struka imaju zavezane samo rukave bez ostatka majice, dok su poneki topovi prebačeni preko ramena na način na koji ih nismo navikli nositi. Katarina Smolić je, u sebi svojstvenom stilu, pripazila na svaki detalj pa tako posebnu pažnju privlači krojački metar koji je dobio ulogu remena, ogrlice, harnessa, chokera ili pak držača torbice. Posebno zanimljiv touch daju i "istetovirani" ili predugi rukavi, upadljive žute vezice koje spajaju dijelove odjevnih predmeta kao i torbe, rasparene ili mrežaste čarape te kape s Obekei. logom.

Premda u njezinim modnim pričama imamo prilike uživati jednom godišnje, Katarinine modne prezentacije ne padaju u zaborav zbog propuštene sezone. Dapače, ona uvijek uspije privući pažnju i uvući publiku u svoju modnu viziju koja se uvijek doima da se nastavlja na onu prethodnu. No, to nije slučajno jer Katarina točno zna za koga kreira i nikada ne odustaje od svoje estetike. Ona stvara za svoju generaciju, baš onako po svom guštu, i to publika obožava.

Tina Lončar
Foto: Matej Grgić
Video: VTS Video Production


Sve komade iz nove Obekei kolekcije pogledajte u galeriji:

Objavljeno: 31.03.2017. u 09:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p