HRVATSKA MODA

Odjeni Dubrovnik!

Unikatni dubrovački 'odjevni suveniri' osvajaju sve više poklonika

From Dubrovnik With Love započeo je u kućnoj radinosti dviju Dubrovčanki, majke i kćeri, koje su u moru tipičnih hrvatskih suvenira htjele ponuditi gostima (ali i domaćima) nešto novo, nosivo i unikatno.

"Krenuli smo s espadrillama, koje su inspirirane Jadranom, Mediteranskim podnebljem, ljepotom našh malih ribarskih mjesta, ali i Konavlima, našim ponosom. Svaka espadrila sadrži elemente ručnog rada i u svaki detalj je uloženo puno preciznosti, ljubavi i strpljenja," govori osnivačica Lena Šutić te dodaje s ponosom: "Espadrille smo stavili na Instagram i Facebook i samo u dva dana sve su se rasprodale, kako strancima koji su do nas dosli preko hashtagova tako i domaćima".

espadrile
 
"Dok užurbano spremamo sljedeću turu espadrila, izašli smo van i s kolekcijom Aime, koju sam dizajnirala i osmislila, a onda su je izradile vrijedne ruke gospođa iz DEŠA-e te prihod od odjeće ide upravo njima. DEŠA je nevladina organizacija koja djeluje u Dubrovniku od početka Domovinskog rata 1991. Njezin je cilj bio pomoći ženama žrtvama rata i njihovim obiteljima, kako bi se lakše suočile i nosile s teškoćama u kojima su živjele. DEŠA-in program je stvoren kako bi se žene involvirale kreativni proces stvaranja da bi se lakše nosile s traumama, da bi se ponovno osjetile korisnima i na taj način vratile vjeru u sebe i svoje sposobnosti," objašnjava Lena.
 
espadrile  
From Dubrovnik With Love je u svom radu želio zadržati elemente Konavoskog veza, duha primorja i otoka no budući da je Lena studirala modu, fotografiju i novinarstvo u Milanu i New Yorku, gdje je i živjela zadnjih 5 godina, kolekcija je nadahnuta i uličnim stilom modnih prijestolnica. Tkanine koje koriste pri izradi su 100% organske.
 
espadrile 
 
 
Foto: Lena Šutić
Objavljeno: 29.07.2016. u 13:57
Tagovi: Dubrovnik, odjeća

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p