HRVATSKA MODA

Odlična završna večer Cro a Portera

Tko je oduševio publiku?
Cro a Porter 
Završna večer ovosezonskog Cro a Portera predstavila je čak sedam revija hrvatskih dizajnera. Svoje nove kolekcije publici su predstavili XD Xenia Design, Jelena Holec, Twins by Begović&Štimac, Spirit by T.B., Sonja Lamut, Even East i Lokomotiva. Donosimo pregled najistaknutijih kolekcija te večeri.

Twins by Begović&Štimac
Mladi modni dvojac, kojeg čine dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac, svojevrsni su miljenici CAP publike. Njihov entuzijazam, energija i kreativnost osvojili su ljubitelje mode već na prvoj kolekciji, a osmijehe na licima gledatelja uspješno drže i nakon par sezona. Čak i kad prezentiraju zrelu i najkomercijalniju kolekciju do sada.

Twins by Begović&Štimac
Dvojac je poznat i po svojim živopisnim inspiracijama koje oni izvrsno utkaju u svoje komade. Ovaj put inspiraciju su našli u Hrvatskom narodnom preporodu, modernizirajući takozvani hrvatski chic kroz majstorski spoj sporta i glamura po kojem su Twinsi prepoznatljivi. Duh raskošne i pomalo dekadentne televizijske sapunice Dinastije također je osjetan u kolekciji.
 
Twins by Begović&Štimac
Dizajneri su u novoj kolekciji predstavili jedno novo lice – ono zrelije, elegantnije i komercijalnije. No, u tom novom smjeru nisu izgubili svoju razigranost i dašak glamura kojeg oni uvijek dovedu na modnu pistu.
 
Twins by Begović&Štimac
Silueta je izrazito profinjena i elegantna, u prvom planu je stavljen ženski struk, a detalji poput raskošnih gumba, pružaju dozu luksuza. Po prvi put Twinsi su ublažili styling, ponudili pročišćeniju ženu te tako veći naglasak stavili na svoje kreacije. Dobar potez jer styling njima nikad nije krpao eventualne greške – njihova odjeća je toliko snažna da je dovoljna sama sebi.

Spirit by T.B.
Spirit by T.B.
Kolekcija pod nazivom Silent možda je nakon Twinsa došla na pistu mirno i bez velike pompe, no osvojila je publiku u veoma kratkom roku. Dizajner je nazivom kolekcije htio naglasiti kako se revije trebaju gledaju s pozorom jer je u njih uloženo mnogo truda. Pozornost publike ove večeri je pomno pratila svaki Tomislavov izlaz.
 
Spirit by T.B.
A za to je bio jedan veoma jednostavan razlog – Tomislav je predstavio svoju najbolju kolekciju posljednjih sezona. Od prvog do zadnjeg izlaza, preko svakog šava i komada, nova kolekcija odiše snagom i samouvjerenosti koja ne ostavlja mjesta za ništa drugo osim za divljenje.
 
Spirit by T.B. 
I ovaj put se dizajner poigrao s kombiniranjem različitih tekstura i dekonstrukcijskih elemenata, predstavio je sirove rubove i ručno ispisane detalje – nova kolekcija oduševljava ne samo kao cjelina, nego i svakim svojim detaljem.
 
Soel by Sonja Lamut
Soel by Sonja Lamut
Tek nakon što je dizajnerica Sonja Lamut predstavila novu kolekciju, smo shvatili koliko nam je prethodne sezone nedostajala na modnoj pisti.
 
Soel by Sonja Lamut
Sonja Lamut je jedna od naših rijetkih dizajnerica kojoj jesensko-zimske kolekcije tako izvrsno pristaju. Ona je maher za kreiranje komada za hladnije vrijeme koji su u isto vrijeme topli, funkcionalni, ali i tako vraško dobri.
 
Soel by Sonja Lamut 
Njeni komadi su nježni, elegantni, no u isto vrijeme zadržavaju razigranu i nestašnu notu koja je vidljiva kroz ljupke i ručno našivene detalje. Odabrani kolorit predstavlja divne jesenske i zime komade, a izlazi su bili tako dobro posloženi da je promatranje revije bilo pravo uživanje. Nadamo se da je Sonjino izbivanje prethodne sezone bio tek kratki predah, jer CAP-ova pista bez nje nije ista.
 
Lokomotiva
Lokomotiva
Čast zatvaranja ovosezonskog CAP-a pripala je modnom dvojcu Lokomotiva koji su predstavili jednu od svojih najmračnijih kolekcija do sada. Moramo priznati, mistični glamur im izvrsno pristaje.
 
Lokomotiva
Lana Puljić i Luka Grubišić u novoj kolekciji su se inspirirali veličanstvenim bićima koja se bude i žive iza ponoći. Kroz sve komade protkani su simboli noći, poput šišmiša, božanskih bića i mračnih cvjetova koji cvatu samo po mraku.
 
Lokomotiva
Iznenađujuće kolekcijom dominira crna boja koja je osvježena snažnom tamno- plavom i bijelom. Od Luke i Lane smo navikli šarene kreacije, no u ovom slučaju komadi lišeni jarkih boja, u prvi plan su stavili same haljine – a zbog toga smo se mogli diviti konstrukciji svake pojedine kreacije.

U galeriji detaljnije pogledajte sve kolekcija dizajnera završne večeri Cro a Portera...

Mija Dropuljić
Foto: PR
Objavljeno: 18.10.2015. u 14:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p