HRVATSKA MODA

Odlični modni komadi koji su kao stvoreni za proljetno-ljetne kombinacije!

Mlada dizajnerica ponovno oduševila novom kolekcijom s pričom!

Kao društvo odvojili smo se od prirode, od mjesta s kojeg smo započeli, ali sada je vrijeme je da se to promijeni. Iako se može činiti kontradiktorno suvremenoj modi, stvaranje jake veze s prirodom primarni je koncept Staša Designa, a to nam potvrđuje i nova kolekcija ove talentirane mlade dizajnerice koja osim sjajnih odjevnih predmata, itekako polaže pažnju i na održivost.

“Kao djevojčica dane sam provodila duboko uronjena u prirodu. Životni stil tada je bio drugačiji, puno sporiji nego danas. Nedavno sam zakoračila u svoje 30-te i od tada primjećujem koliko vremena mlađe generacije provode ispred svojih ekrana. Zabrinjava me njihova budućnost u kojoj je fokus na tehnologiji i nečemu što nije stvarno.“ - ističe dizajnerica

“Želim iskoristiti koncept kolekcije za ponovno povezivanje s prirodom, sa svijetom na najljepši mogući način. Moramo se podsjetiti da je stvaranje vremena za boravak samo na otvorenom, bilo to šetnja, trčanje ili samo sjedenje, bitno. Priroda je dobra za nas; mi smo dio prirode. Vjerujem i svim srcem slijedim ovu mantru. Kao životinje, evoluirali smo kako bismo osmislili prirodni svijet, a naša veza s njim često se zaboravlja i previđa. Budući da smo se odvojili od prirode, prestali smo se brinuti o njoj. Sad se suočavamo s posljedicama.” - dodaje StašaOva kolekcija izrađena je od potpuno prirodnih vlakana. Korišteni su pamuk, lan i reciklirana viskozu, a materijali su proizvedeni u Turskoj i Italiji sa sjedištem u Nizozemskoj te dolaze s certifikatima OEKO-TEX.

Boje u kolekciji protežu se od crne koja je baza svake Staša Design modne priče, a sada je tu i terracotta, sivo - plava, krem i bijela. Crna boja je temelj jer ju dizajnerica povezuje s noći, terracotta je proizašla iz crvene zemlje u rodnoj Istri, a sivo - plava boja simbolizira rano jutro i tiho more. Svjetla krem boja dolazi iz suhog cvijeća koji se inače nalazi na istarskim plažama, trstika, pampas i suha trava, a posljednja boja koja je korištena u ovoj kolekciji je bijela te Stašu podsjeća na nebeske oblačiće u proljetno/ljetnim danima. Kolekcija se sastoji od laganih i vrlo ugodnih haljina, hlača, suknji, košulja, jakni i balonera te sve skupa cini 24 stylinga koje upotpunjuju cipele Z_code_Z.

“Muza moje kolekcije je divna i sad već jako draga prijateljica Anita Dujić. Iza objektiva nalazi se mladi talentirani pulski fotograf Teodor Korodi, za šminku i frizuru je bila zadužena Andrea Prodan, a aranžmane koji krase ovaj lookbook potpisuje je cvjetni studio Struchak iz Pule." - dodaje Staša


Foto: Teodor Korodi
Objavljeno: 19.03.2021. u 11:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p