HRVATSKA MODA

ODRŽANA DRUGA VEČER QUELLE FASHION.HR-a

Na netom održanoj drugoj večeri QUELLE FASHION.HR kolekcije za jesen/zimu 2009./2010. su predstavili Nataša Kos, Igor Galaš, Etna Maar, Stjepan Čuka & A'marie za Dove.

Revija Nataše Kos „INDIAavantgarde" je poslužila kao savršen uvod u drugu večer QUELLE FASHION.HR-a. Na pisti su se smjenjivale unikatne haljine od svile i kašmira u tonovima plave, crvene i zlatne boje, upotpunjene modernim kožnatim jaknicama i tradicionalnim indijskim nakitom i accessoirima. Dizajnerica se nadahnula indijskim plesom „Kahtk-om", kojeg karakterizira tradicionalna indijska nošnja, urešena sa zvončićima koji služe za davanje ritma prilikom izvođenja plesa. Spoj tradicionalne inspiracije i suvremene izvedbe je u ovom slučaju urodio plodom.

Nakon obilja boja i šarenila u reviji Nataše Kos, na pisti je uslijedio prijedlog za jesen/zimu 2009/2010. u izvedbi Igora Galaša. Kroz dvadesetak prikazanih modela, Galaš propituje volumen i proporciju uz kombiniranje high-tech tkanina i pletiva. Monokromatska izvedba voluminoznih ovratnika i kapuljača, pletenih haljina, kaputa, vesti u tonovima crne, sive, maslinasto zelene i bež boje, nam je naznačila da  Galaš, ne samo da je ostao vjeran svom modnom izričaju, nego ga je sustavno proučio i podigao na novi level.

Julija Timošenko, čelična lady novog doba je nit vodilja dizajnerice Etne Maar. Manekenke su prošetale pistom sa prepoznatljivom „Timošenko pletenicom" odjevene u voluminozne haljine, izrađene od pletiva u koloritima: ljubičaste, bijele i crne boje. Skulptura- kao glavna

 

tema kolekcije je razrađena u suradnji sa kiparicom Zdenkom Gugić, koja je za ovu priliku dizajnirala specijalan nakit od inoksa koji je poslužio kao sastavni dio same odjeće.

 

Kolekcija naziva „Black Alert" , talentiranog mladog dizajnera Stjepana Čuke, nas je uvela u svijet muške urbane mode. Muškarac koji ima hrabrosti za stilističko rušenje društvenih normi je predstavljen kroz 15. odjevnih kreacija. Militarističke košulje u kombinaciji sa slojevitim hlačama, tamne nijanse denima ukomponirane sa odjevnim predmetima od vune,  su nas vratile u  vrijeme Sex Pistolsa i  engleskog „street style-a"

 

Revija, koja je zatvorila drugu večer QUELLE FASHION.HR-a je rezultat kolaboracije jedne od najpoznatijih i najomiljenijih dizajnerica u Hrvatskoj, Ane Marije Brkić - A'marie i tvrtke „DOVE". Nakon Roberta Severa i modnog dvojca „Budoir", došao je red da nam svoju viziju stvarne ljepote predstavi i Amarie . Mini kolekcija crnih svilenih koktel haljina je odražavala minimalizam na Amarie način. Prikazane kreacije su svojevrsna retrospektiva njenog rada, u kojem je dizajnerica reproducirala, prilagodila i inovirala po jedan najdraži komad iz svojih prijašnjih kolekcija.

Revije su večeras iz prvih redova pratili: Nives Drpić, Sanja i Jasmin Agić, Lucija Šesto, Nevena Rendeli,, Mia Kovačić, Uršula Tolj, Mare Milin, Ivana Hranjec i mnogi drugi.

Objavljeno: 13.02.2009. u 23:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p