HRVATSKA MODA

Održana i posljednja večer Cro A Portera

Pet hrvatskih dizajnera prikazalo nove kolekcije na Plesu
Sinoć je održana posljednja večer Cro A Portera u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso koja je ujedno bila i najbolja do sada. Svoje su revije publici predstavili Lokomotiva, Sonja Lamut, Damir Begović i Domagoj Štimac, Ivan Man te Matia Vujica.
 
LOKOMOTIVA

Lana Puljić i Luka Grubišić su predstavili možda najzreliju kolekciju do sada za svoj brand Lokomotiva. Siluete su bile kruće nego inače, a krojevi bolje promišljeni i izvedeni. Kolekciju je bilo lako povezati za razliku od njihovih nekoliko prethodnih u kojima se gotovo uvijek našao poneki višak.

Poigrali su se bojama, sitnim printevima, a pojedine su komade oblačili u plastiku kako bi ih pretvorili u kabanice. Odjevni su oblici varirali od mini haljina do jakni, no najbolje su svakako izgledala odlično izvedena ženska odijela. Nadamo se da je ova kolekcija označila novo poglavlje u karijeri Puljić i Grubišića.
 
 
SOEL by SONJA LAMUT

Sonja Lamut razmišlja o odjeći koju bi sama željela nositi kada stvara nove kolekcije. Isti je slučaj bio i s njezinom novom kolekcijom za zimu 2014./2015. kojom je još jednom oduševila svoje obožavatelje.

Koristila je teške vunene materijale kao i kašmir od kojeg su bili izrađeni kaputi provlačivši kroz cijelu kolekciju detalj umjetnog dragog kamenja našivenog na odjeću. Vidjeli smo niz dugih haljina, suknji, ali i pulovera i već spomenutih kaputa, a od boja su tu bili jesenski tonovi sive, smeđe, zelene i ljubičaste. Osim toga na dvama je modelima Lamut istaknula veliki logo svog branda SOEL što je bila novost, ali i vrlo simpatičan detalj u još jednoj odličnoj kolekciji.
   

TWINS by BEGOVIĆ & ŠTIMAC


Twinsi su poznati po tome da iz sezone u sezonu teže prikazati što bolje izrađenu i organiziranu kolekciju kakvu biste mogli vidjeti na velikim svjetskim tjednima mode. To znači da reviju dijele na više tematskih segmenata unutar jedne veće teme koji se razlikuju najčešće u boji i materijalu te da izrađuju kolekciju od četerdesetak outfita unajmivši jednako toliko modela kako bi revija bila dinamičnija, a defile teatralniji.

Ove su sezone bili inspirirani močvarom, ali su u interpretaciji teme bili suptilniji nego do sada. Prikazali su svoju najnosiviju kolekciju – opustili su siluetu, nekonvencionalnih materijala na koje smo navikli gotovo i nije bilo kao ni elemenata kostimografije koji su bili posebno prisutni u njihovoj kolekciji inspiriranoj Kraljevićem i prosjakom. Pokrili su i čitavu paletu odjevnih oblika od kojih su ipak najbolje izgledali kaputi izrada kojih Twinsima odlično leži.
  

IVAN MAN


Ivan Mandžukić, središte čijeg je branda u Berlinu, još je jednom došao u Hrvatsku kako bi publici predstavio svoju novu kolekciju, jedinu mušku na posljednjoj večeri Cro A Portera.

Prikazao je kolekciju od sedamnaest modela inspiriranu, kako sam kaže tek njegovom okolinom i ljudima koje u životu susreće. Koristio je pamučne materijale, moher i običnu vunu kreirajući svakodnevne muške odjevne oblike kao što su to hlače, dolčevite i neizbježni baloneri koji su uvijek najbolji dio Mandžukićevih kolekcija. Ono što je kolekciji nedostajalo bila je određena doza slojevitosti, kako ona doslovna u smislu gomilanja odjevnih predmeta, tako i ona teksturalna.
  

MATIJA VUICA


Matija Vuica iznenadila je publiku sinoć u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Naime, zaobišla je šablonu koje se držala do sada, a to su bili čipka, til i šljokice, i odlučila predstaviti nešto drugačiju kolekciju, još uvijek vrlo ženstvenu.

Na pisti smo vidjeli niz dugih večernjih haljina od svile kvalitetne izrade u kombinaciji s kaputima izrađenih od vunenih štofova u toplim jesenskim bojama. Vujica objašnjava kako je na taj način ponudila rješenje svojim mušterijama koje često ne znaju što nositi povrh njenih raskošnih haljina. Osim toga, u kolekciji je bilo i korzeta koji su se svojom krutošću suprotstavljali lepršavoj svili i upotpunili ovu kolekciju koja bi u protivnom bila tek jedna obična revija večernjih haljina.
 

N.B.
 
photos: pr
Objavljeno: 05.10.2014. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p