HRVATSKA MODA

ODRŽANA ZAVRŠNA VEČER QUELLE FASHION.HR-a

Posljednja večer QUELLE FASHION HR.-a je obilovala izvrsnim revijama, mnogobrojnom publikom i mnoštvom poznatih osoba koje su posjetile Varaždin

kako bi pogledale kreacije: Roberta Severa, Ivice Klarića, Branke Donassy, Di Capria, Envy Room-a te dizajn Catalin Botezatu za Quelle.

Završnu večer je otvorila maestralna Branka Donassy, koja nam  za jesen/zimu 2009/2010. savjetuje povratak rafiniranoj ženstvenosti, i to kroz čiste linije i nekonvencionalnu konstrukciju. Sama kolekcija, se ne oslanja na strogu podjelu dnevnih i večernjih komada koliko na korištenju najfinijih, pomno biranih i dorađenih tkanina. Donassy pridaje veliku pažnju specifičnim funkcionalnim detaljima, izrađenim od zimskog pamuka i lana sa akcentom  na posebnom procesu tkanja i obrade različito strukturiranih vuna do vrlo luksuzne mješavine pamuka i svile.

Nakon Branke Donassy, kolekciju za jesen/zimu je predstavio Quelle u suradnji sa Catalinom Botezatu. Sudeći po njegovom viđenju, zima će biti ženstvena, zavodljiva i u jakim koloritima.

Moćna, sexy, snažna, ženstvena, neovisna, jaka... su samo neki od epiteta koji bi najbolje opisali ženu koju je za jesen/zimu 2009./2010. zamislio Ivica Klarić. Pistom su prošetale manekenke odjevene u  strogo krojene korzete koji se usijecaju u tijelo naglašavajući struk. Nasuprot strogoći  jednog dijela kolekcije, Klarić kao soluciju predlaže i ležerne tulipan krojeve, kao stvorene za dekadentne party-e na francuskom dvoru. Na temeljne boje poput crne, sive, te boju pijeska, Klarić je dao svoj prepoznatljivi pečat u vidu  detalja u narančastoj, žutoj, crvenoj i plavoj boji.

 

Envy Room nam je „servirao" ženstveni  boho glam chic. Mini kolekcija  haljina, načinjenih  od muslina i svile, pretežno u žarkim bojama, od zelene do boje vina, te floralnih printeva popraćenih nježnijim tonovima prljavo bijele i boje pijeska nas je na tren vratila u razdoblje kasnih 70-ih, kada su svjetski modni stil kreirale žene poput  Biance Jagger.

Modna kuća sa dugom tradicijom „Di Caprio" je predstavila svoje novo lice kroz kolekciju „EQ". Uz provjereno dobre klasične krojeve, novost sezone su izrazito naglašena ramena sakoa što je ujedno i ultimativni trend u Di Caprio liniji za muškarce. S druge strane, ženski dio kolekcije je obilovao bojama. Di Caprio predlaže izrazito ženstven look, sa naglaskom na suknje i haljine, a neki su nas retro odjevni predmeti izgledom vratili u polovinu prošlog stoljeća.

Večer je zatvorio briljantni Robert Sever sa kolekcijom Code 1111 d / Liberation . Podkontekst kolekcije je istraživanje tamnijeg kolora koji se ovaj put svodio na minimalne tonove - crno, bijelo, sivo, te boju kože, a koji su u rijetkim slučajevima kontrastirani sa tonovima crvene, ružičaste, plave ili smeđe boje. Ideja visoke mode, te korištenje metoda izrada tipično za to područje, nadovezuje se i na širinu korištenih materijala od kojih je dizajner najviše koristio svilu, viskozu, pamuk, vunu, pravu i umjetnu kožu. Već uobičajeni umjetnički zahvati u kolekciji su postignuti velikim obimom grafičkih printeva, koji ovaj put pričaju jednu puno mračniju priču. Portreti žena i muškaraca u kombinaciji sa lirskim tekstovima, te ponekim simbolom kršćanstva cijeloj kolekciji daju prizvuk poetičnosti i misticizma. Inspiracija religijskim simbolizmom proteže se kroz različite segmente kolekcije, a osim u grafikama najevidentniji je u nakitu. Ogrlice od pleksiglasa i velike naušnice koje direktno koketiraju sa simbolizmom kršćanstva će zasigurno postati apsolutni hit među Severovim poklonicama . Osim nakita, Sever je predstavio  i novi model torbe pod nazivom „Liberty". Mala kožna torba dodatno je ukrašena kombinacijom metalnih lanaca i umjetnih bisera koji se kao dekoracija provlače kroz cijelu kolekciju.

 

Finalnu večer Quelle Fashion Hr.-a su između ostalih pratili: Zrinka Cvitešić, Ana Begić, Edvin Liverić, Boris Banović, Barbara Štrbac, Danijela i Ela Dvornik, Marko Grubnić, Mia Kovačić, Danijel Delale, Ana Marija Brkić, Tihana Harapin i mnogi drugi. Za sam kraj, u lobby-u je nastupio jedan od najperspektivnijih rock bandova „Voodo Lizards" koji su specijalno za posjetitelje Quelle Fashion.Hr-a odsvirali nekoliko songova sa svog novog albuma.
Objavljeno: 15.02.2009. u 23:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p