HRVATSKA MODA

Održano Sel'o Mode

Večeras se u klubu Boogaloo održalo treće po redu Sel'o Mode.

 

Ukoliko niste upoznati sa samom manifestacijom, radi se o ambicioznom projektu Udruge modnih dizajnera Zagrebačke županije, koja na sceni egzistira još od 2005. godine te mahom predstavlja radove još neafirmiranih dizajnera.

Ove godine, dizajneri su se odlučili osvrnuti na problem ekološke osviještenosti točnije nedostatka iste te na opći konzumerizam kao rezultat masovne proizvodnje. Većina prikazanih kolekcija je simbolično izrađena od starih odjevnih komada kako bi se što vjernije prikazalo kako „staro" uz određene preinake može postati „nosivo" i „novo".

 

Večer je u gotičkom stilu otvorila Jasmina Kapetanović sa kolekcijom „Black Mina". Crna mini kolekcija izrađena od tila, satena, čipke i pliša sa modnim dodacima poput pohabanih kišobrana je mahom podsjećala na odličnu kostimografiju iz filmova Tima Burtona. Katja Krešič je kao temu odabrala cirkus i time predstavila nekoliko nosivih prugastih kombinezona na koje je aplicirala džepove od trapera i starih košulja. Jasmina Arnautović se inspirirala 80-im godinama i popularnim hrelićem te je na pistu pustila sportsku kolekciju izrađenu od pamučne pletenine i makoa u žarkim bojama. Damjan Jacić je pokazao ljetnu mini nosivu kolekciju od lana i kepera u koloritima bijele i bež boje, koja je izgledala kao stvorena za šetnju po obali. Maja Ašperger se poigrala preinakom predmeta te smo imali priliku vidjeti  spavaćice koje su postale suknje, svilene haljine za gospođe koje su preinačene u sexy mladenačke kombinacije. Elena Conjar je ispoštovala temu poigravajući se simetrijom i asimetrijom uz kombinacije različitih tekstura materijala i dezena.

 

Podršku mladim nadama su dolaskom izrazile i Tihana Harapin, Emilija Bunjec, Amar Bukvić, Lucija Šesto i dr.

Sve u svemu, neke od prikazanih kolekcija su nam naznačile da uz određenu financijsku injekciju postoji mogućnost stvaranja novog dizajnerskog imena na modnoj sceni. Tehnički gledano cijela manifestacija se odigrala na dostojnoj razini pogotovo ako uzmemo u obzir nedostatak resursa i općenitu nepovoljnu ekonomsku klimu za evente bilo kojeg tipa.

Nadamo se da će organizacija zadržati entuzijazam i za slijedeću godinu.

 

Ana Pavić

 

Objavljeno: 19.03.2009. u 00:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p