HRVATSKA MODA

Omiljeni domaći brend otvorio vlastiti showroom koji morate posjetiti!

Službeno otvorenje održano je 18. siječnja u centru Zagreba

Već dobro poznati hrvatski brend Price On Request poznat je po maštovito osmišljenim konceptima i originalnim prezentacijama koje nas uvijek oduševe. Još jedan u nizu takvih ostvarenja je prvi službeni showroom brenda, otvoren u centru Zagreba, u Ulici kneza Mutimira 3.

Showroom branda Price on request smješten je u građanski stan s početka prošlog stoljeća. Velike prostorije s visokim stropovima, stilski namještaj i oprema suprotstavljeni su brzim i suvremenim kreativnim procesima branda. Postavljeni koncept pomiruje i naglašava razlike zatečenog stanja i novoplaniranog sadržaja koji obuhvaća showroom, mjesto kreativnog rada, ali i privremenog stanovanja. Unutar stana je “izrezan” volumen, stvorena je praznina za prezentaciju rada: od koncepta do konkretnih odjevnih predmeta. Praznina je građevinski i obrtnički nezavršena. Nema završnih obloga, odnosno vidljivi su konstruktivni elementi u svom prirodnom izdanju: zidovi od cigle, drveni grednik, betonske podne ploče.

Nezavršena praznina tlocrtno tvori kvadrat u središtu stana neovisno o ostatku prostorne organizacije tako da zahvaća nekoliko soba.Prazninu se može promatrati kružnim kretanjem kroz stan ili je moguće ući u nju. Nezavršenost ostavlja brojne mogućnosti nadogradnje kroz vrijeme. U ‘završenom’ dijelu stana je kombiniran zatečeni namještaj sa novo osmišljenim komadima poput izduženog stola na kotačima, metalnih polica, zidnih ogledala i ugradbenih ormara s akvarijem.
Snažan kontrast između završenog i nezavršenog stvara jasne prostorne formalne granice, ali pruža i velike mogućnosti programskih i sadržajnih nadopuna: bilo da je to prostor izlaganja ili samo dnevni boravak.

Foto: Ivor Lapić, Matej Jurčević
Objavljeno: 20.01.2020. u 09:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p