HRVATSKA MODA

Otkrili smo najzanimljivije detalje nove Klisab kolekcije

Poznati dvojac otvorio nam je vrata svog showooma
Nakon samostalne kolekcije Roberta Severa te druge večeri posvećene muškarcima prigodno nazvana FHR MEN na kojoj su svoju viziju muške mode predstavili Spirit by T.B., modna kuća Varteks, Boško Jakovljević te Robert Sever debi kolekcijom, treće koju su obilježile kolekcije Morane Krklec, Mateyaneire, Twins by Begović i Štimac, Anthony Avangarda te Jelene Holec, četvrte večeri koja je bila rezervirana za samostalnu reviju Ivice Skoke, posljednji dan 28. sezone Bipa FASHION.HR-a rezerviran je za Branku Donassy, Marinu Design, Anamariu Ricov, Arileo, BiteMyStyle te Klisab.

Dok su na satu odzvanjali posljednji sati prije predstavljanja kolekcije, odlučili smo zaviriti iza vrata showrooma jednog od najpopularnijeg domaćeg modnog dvojca, brenda Klisab. Marko i Tomislav na ovosezonskom tjednu mode predstavit će novu kolekciju tijekom finalne večeri, a tim povodom otkrili su nam nekoliko zanimljivih detalja o onome štu su pripremili za brojnu publiku.

KLISAB je s posljednjih nekoliko kolekcija postao brend koji je osvojio afinitet modne industrije. Što nas očekuje u novoj kolekciji?

Neutralne, zagasite, nježne palete boja s prepoznatljivom KLISAB opuštenom formom. Ženstvenost je u SS19 postignuta siluetom naglašenog struka koja se na modelima iz kolekcije izmjenjuje s konstrukcijskom igrom nabiranja tkanine. Uz pročišćene i opuštene balonere, hlače, košulje, suknje i haljine koji su za nošenje s lakoćom day to night, pokazat ćemo i nove modele asesoara.Koja je inspiracija iza kolekcije, kako izgleda kreativni proces stvaranja?

Be kind to yourself, tako možemo sažeti poruku koja je od početka pratila dizajniranje ove kolekcije. Do takve misli došli smo kroz jedan slučajni razgovor s klijenticom, zapravo prijateljicom brenda, razgovor o ljubavnoj poeziji. Složili smo se da je mnogo i predivne poezije napisano o ljubavi koju žene nesebično daju drugima, a premalo toga je napisano o ljubavi koju trebaju poklanjati sebi. Odjeća je nastajala praćena poezijom i željom da naše klijentice obodrimo da budu brižnije same prema sebi.Patchwork i dekonstrukcija prepoznatljivi su elementi koji se provlače kroz svaku kolekciju, jeste li i ovog puta išli u istom smjeru?

U pravu ste kad ste primijetili da je tehnika patchworka kroz stvaranja postala naš potpis. Razrađivali smo ga i sada. Zanimljivo nam je tako spajati uzorke i boje i koliko god tekstura time postaje zasićena, s patchworkom zadržavamo jasnoću dizajnerske ideje.

Možete li izdvojiti nekoliko ključnih komada koji nose ključnu priču nove kolekcije?

Možemo, ali ne želimo vama spojlati doživljaj. Koliko očiju u publici toliko različitih kolekcija, radije puštamo da svako izdvoji komade za sebe.


Foto: Aleksandar Selak
Video: Marko Gregurić
Objavljeno: 23.03.2019. u 01:55

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p