HRVATSKA MODA

Otvoren Dubrovnik Fashion Week!

Sinoć je svečano otvoren prvi 'Dubrovnik Fashion Week'

U Vrtu palmi hotela Excelsior sinoć je održana konferencija za medije i koktel dobrodošlice za sudionike i uzvanike petodnevne modne manifestacije ‘Dubrovnik Fashion Week International' koja započinje večeras u 22 sata na Stradunu, i to modnom revijom poznatog  meksičkog 'haute couture' dizajnera Guillerma Leona. Na sinoćnje otvorenje DFWI stigao je jedan od najperspektivnijih mladih čeških dizajnera, Jakub Polanka čiju će aktualnu kolekciju dubrovčani moći vidjeti na modnoj reviji u petak navečer, te njemački modni fotograf Daniel Sannwald koji trenutno snima za japanski Vogue. On je u dubrovačkoj galeriji Sebastian zajedno sa fotografkinjom Brunom Kazinoti izložio modne portrete koji će se moći kao dio ‘off programa' manifestacije razgledati sve do nedjelje.

Na otvorenje DFWI stigli su i brojni domaći te strani modni novinari i kritičari, kao i neke od domaćih zvijezda poput Indire Vladić Mujkić i njezinog kolege iz grupe Colonia Tomislava Jelića, potom bivša divasica Marija Husar sa suprugom i Tihana Harapin Zalepugin čije će manekenke, iz modne agencije Talia, nositi revije.

Organizatori DFWI Darija Mikulandra Žanetić, Renata Mandić i Haris Čustović koji stoje iza udruge ‘Antifriz' koja djeluje u Londonu, Amsterdamu i Dubrovniku, izjavili su kako ih je uistinu iznadio velik odaziv dizajnera koji u Dubrovnik dolaze predstaviti svoje kolekcije iz čak 13 zemalja. "Imamo izvrsnu selekciju dizajnera, a iako su ove godine uglavnom iz Europe, iduće ljeto nastojat ćemo dovesti modne dizajnere iz cijelog svijeta" rekla je na otvorenju Renata Mandić koja će raditi i make-up za revije, a iza sebe ima bogato iskustvo kao make-up umjetnica londonskog i pariškog Fashion Weeka.

Modna pista duga 25 metara već je jučer postavljena podno Zvonika, a posebna atrakcija u pauzi revija biti će i posebni audio-vizualni perfomansi i instalacije koje će među ostalima prirediti i vrhunski audio vizualni umjetnici.

Na DFWI se očekuje oko 300 VIP gostiju te više od 3000 posjetitelja, a osim uglednih modnih dizajnera i modela ugostit će i brojne umjetnike, glazbenike, svjetske modne novinare i kritičare, celebritye, jet settere te druge ugledne goste iz regije i svijeta.

Objavljeno: 02.07.2009. u 18:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p