HRVATSKA MODA

Otvoren regionalni sajam mode Fashion.hr Industrija

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pružila podršku najvećem regionalnom modnom projektu

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor službeno je otvorila regionalni sajam mode Fashion.hr Industrija. Najveći regionalni sajam koji se od 30. rujna do 02. listopada, pod pokroviteljstvom dm-a, održava na Zagrebačkom velesajmu okupio je rekordan broj izlagača iz Hrvatske i regije, njih čak 119. Svečanom otvorenju nazočio je i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta.

Osnivač modnog koncepta Fashion.hr, Vinko Filipić predstavio je najinovativniji modni projekt u regiji, ''Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji i globalnoj krizi, iznimno mi je zadovoljstvo što već na drugom sajmu mogu predstaviti dvostruko više izlagača, posebno iz razloga što su potencijal projekta prepoznali i izlagači iz zemalja regije.''

''Prije svega, htjela bih pozdraviti ovu hvalevrijednu ideju i čestitati organizatorima i svima koji su sudjelovali u ovom važnom projektu. Okupila nas je zajednička ideja kako bismo poduprli razvoj rada, gospodarstva i poduzetništva. Ova inicijativa definitivno vodi u tom smjeru i duboko sam uvjerena da će u budućnosti imati značajnu ulogu u razvoju hrvatske tekstilne industrije'', istaknula je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i ostali uvaženi gosti, u društvu direktora koncepta Fashion.hr-a, Vinka Filipića i direktorice sajma, Martine Pandžić Skoko razgledali su sajam te porazgovarali sa nekoliko predstavnika hrvatske industrije i dizajnera koji izlažu na sajmu. Posebnu pozornost posvetili su mladim talentiranim dizajnerima koji svoje modele predstavljaju u sklopu projekta LIFT by Perwoll i tvrtkama Amadeus, Bambi, Marli, San Peter, Arena Pula i Rio Rijeka koje su uključene u projekt Fashion.hr Industrija.

Kroz sva tri dana sajma, posjetitelje i sudionike očekuje niz atraktivnih sadržaja - zanimljive kreativne radionice, interaktivne tematske diskusije i edukativni paneli, projekcije modnih filmova, dnevne modne revije, a u subotu od 22 h za sve posjetitelje organiziran je noćni shopping sa specijalnim popustima.

 

Objavljeno: 30.09.2011. u 18:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p