HRVATSKA MODA

Ove torbe su posebne i drugačije, a mi znamo gdje ih možete nabaviti!

RAW BAG je dobio još boja u novoj kolekciji torbica modne dizajnerice Mirjam Krajina

Modnu dizajnericu i kostimografkinju Mirjam Krajina promišljanja o održivoj modi dovela su do kolekcije torbica izrađene isključivo od plastičnog otpada. Termičkom obradom plastičnih vrećica i kreativnim pristupom oblikovanju nastaju unikatne torbice pod nazivom RAW BAG. RAW u ovom slučaju zaista predstavlja novu eru modnog dizajna: reuse, adapt and wear.

Osim što su iznimno lagane zbog tehnike kojom nastaju, također su dugovječne i praktične. Dolaze u više boja i veličina, a u sebi imaju i manju torbicu od tekstila. Najmanje verzije torbice odlične su za izlaske, dok veće zadovoljavaju sve zahtjeve dnevnih torbi. Izvorna kolekcija nastala je upravo iz dizajneričine želje da stvori savršenu torbu za kupovinu koja će osim praktične vrijednosti imati i estetsku, a da je pritom zadovoljena i ekološka komponenta.Naziv RAW BAG implicira sirovost i jednostavnost te“minimal waste filozofiju”. Kroz editorijal koji je nastao u suradnji s fotografkinjom Kristinom Vrdoljak i kolegicom dizajnericom Jelenom Geštakovski (brend Y Gia) prikazana je upravo ta jednostavnost nošenja i kombiniranja s uličnom modom.

Modeli su odjeveni u komade jedne od prvih kolekcija brenda Y Gia te komade iz privatnog ormara same dizajnerice, baš kako nastaju i svakodnevne street style kombinacije. Odabirom lokacija dodatno je naglašen aspekt dnevne nosivosti te editorijal komunicira slobodu i zaigranost u tom aspektu.

Foto: PR
Objavljeno: 24.11.2021. u 15:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p