HRVATSKA MODA

Ovo su najbolje web stranice u Hrvatskoj – s predznakom MODA

10 stranica koje morate posjetiti

Online infrastruktura, kojoj svatko od nas može pristupiti na dnevnoj bazi kako bi saznao tražene informacije, izuzetno je bitna za funkcioniranje svakog relevantnijeg faktora na sceni. Svijet domaćih web stranica zadnjih je godina dobio snažan zamah u vidu sve boljeg estetskog dojma, funkcionalnosti i broja informacija koje ćete saznati ukoliko se nađete na dobro poznatim adresama.

Kako bi izdvojili najbolje domaće modne stranice, istražili smo hrvatski web prostor i izdvojili deset ponajboljih (redoslijed je slučajan) koje ćete od sada pratiti:

#1 deckerkutic.com

Hrvatski fotografski duo Decker&Kutić, koji već godinama dobiva priznanja za svoj rad na sceni, na svoju je stranicu uvrstio originalni intro na kojem ćete susresti supermodel Krstinu Šalinović. Svi njihovi editorijali pregledno su posloženi na stranici koja može biti primjerom mnogim hrvatskim modnim fotografima koji još uvijek nemaju svoj prostor na web-u.    

#2 boudoir.hr

Boudoir sestre Morana i Martina na svoju su web stranicu preslikale upravo ono što njihov  brand zapravo jest - eskapistički prostor moderne žene koja uživa u starim tradicijama odijevanja i njegovanja. Njihove kolekcije, kampanje i svi prateći editorijali nalaze se na impresivnoj stranici koja će vas osvojiti na prvi pogled.

#3 hippygarden.com

Jedan od najsnažnijih domaćih modnih brandova zasigurno zna cijeniti važnost online svijeta. Prvi susret sa stranicom Đurđice Vorkapić osvojit će vas video vizualom posljednje kolekcije koji se reproducira u pozadini. Uz sve dosadašnje kolekcije, Hippy Garden nudi i web shop u kojem možete olakšati novčanik.

#4 salonglamour.hr

Frizerski salon Glamour, koji sudjeluje u najboljim domaćim editorijalima, također nas je iznenadio početnim vizualom kojim se otvara stranica. Jadranka Đokić, kao lik iz filma „Ptice" Alfreda Hitchcocka, ali i mnogi drugi njihovi radovi, stavljeni su u prvi plan dok na samoj stranici možete saznati više o timu frizera, dosadašnjim radovima i svemu onome što salon Glamour čini jednom od nezaobilaznih adresa domaće modne industrije.

#5 roba.com.hr

Modni brand ROBA preuzeo je titulu „cool" odredišta za sve hrvatske trendsetere. Branka Ščepanović već sezonama radi na imidžu branda tako da izgled web stranice u potpunosti odgovara stavu koji se osjeti u svakom odjevnom komadu. Pripadajući web shop je tu, kao i kolekcija u kojoj možete uživati na ovoj adresi...

#6 multiracionalnakompanija.com

Oaza kreativnog dizajna „PROSTOR", koji se nametnuo kao adresa mode i modnih dodataka koji često znaju proći „ispod radara" prosječnog kupca, pronašla je svoju online adresu na kojoj možete razgledati što se sve nudi u Mesničkoj 5 u Zagrebu.

#7 krpa.hr

Interaktivna stranica Krpa.hr, koja se samo u posljednjih godinu dana nametnula kao izvrsna paltfroma za mlade dizajnere, nalazi se u zabilješkama mnogih korisnika interneta. Njen jednostavan i pročišćen dizajn, kao i širina informiranja, svakako su nezaobilazni na dnevnoj bazi.

#8 croator.net, styleandcoffee.com, guerrillagirl.net...

Domaći modni blogovi, kako oni streetstyle predznaka, tako i oni isključivo modni, također su se potrudili iznenaditi svojim dizajnom čime je stvoren jedan posve novi svijet koji na dnevnoj bazi izvještava svoje čitatelje o inspirativnim ljudima i raznim pojavama u modnoj industriji, ali i prati aktualnosti iz svijeta dizajna.

#9 xenia-design.hr

Jedna od najuspješnijih domaćih dizajnerica Ksenija Vrbanić naprosto mora imati svoj online prostor. Njena stranica donosi presjek njenog dosadašnjeg rada, ali i OUTNETSHOP na kojem možete pronaći i kupiti odjevne komade s ovim potpisom.

#10 ik-studio.net

Ukoliko vas zanimaju kolekcije etabliranog domaćeg dizajnera Ivice Klarića, ik-studio.net prava je adresa koja privlači svojom preglednošću, ali i minimalizmom dizajna.

 

Marko Banjavčić

 

 

 

 

Objavljeno: 20.02.2012. u 12:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p