HRVATSKA MODA

Plišani medvjedići u kreacijama Aleksandre Dojčinović

Zagrebački Medvjedi i Aleksandra Dojčinović za hrvatske školarce
Lei Lou medvjedići 
 
Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i hokejaši Medveščaka udružili su snage kako bi prikupili donacije za školske obroke djeci iz obitelji lošijeg imovinskog stanja diljem Hrvatske u kampanji #DaNeBuduGladni humanitarne udruge Portal dobrote.

Udomi me i osiguraj obrok djeci u školama riječi su koje bi izgovorili, kada bi naravno mogli govoriti, mali plišani medvjedići točnije plišane medvjedice odjevene u kreacije modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović i snimljene u foto kampanji koja najavljuje nacionalnu humanitarnu akciju udruge Portal dobrote i hokejaša Medveščaka.
 
Lei Lou medvjedićiMark Katić

Međutim, za njih su u svrhu prikupljanja donacija za školske obroke učenicima iz obitelji lošijeg imovinskog stanja progovorili upravo popularni zagrebački Medvjedi. Naime, hokejaši Medveščaka odlučili su podržati veliku i važnu nacionalnu kampanju Da niti jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno humanitarne udruge Portal dobrote čiji je cilj pomoći onoj djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti financirati školske obroke zbog lošijeg imovinskog stanja, a koja nisu u programu socijalne skrbi budući im roditelji mjesecima ne primaju plaću ili su pod ovrhama ili imaju iznimno niska primanja.
 
Lei Lou medvjedićiMarko Šakić

Tijekom prosinca hokejaši Medveščaka, slaveći svoju 100. utakmicu u KHL prvenstvu i svoj 100. gol u drugoj klupskoj KHL sezoni, donirali su sredstva za 400 školskih obroka. Svjesni situacije kako je ovo odličan početak, ali ne i dovoljno sredstava za ovu kampanju, Medvjedi su pozvali i svoje prijatelje da im se pridruže. Među prvima kampanji se pridružila poznata hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i njezin Lei Lou tim! Dizajnerica je posebno za ovu akciju dizajnirala 30 ekskluzivnih kreacija i u njih odjenula 30 plišanih Medvjedica.
 
Lei Lou medvjedićiMatija Krivašić
 

„Ovo je bio vrlo zabavan i kreativan, mada nimalo lagan izazov za mene i zajedno sa svojim timom uživala sam u stvaranju. Cijelo vrijeme bilo smo vođeni mišlju kako činimo jedno veliko i dobro djelo za naše školarce i bili smo svjesni da je u tom trenutku njihova sreća u našim rukama. Dizajnirali smo 30 modela haljina za Medvjedice koje su ustvari replike naših 'slavnih' modela za odrasle i bio je izazov svaki od tih modela prilagoditi na ovu veličinu i pritom paziti na kvalitetu izvedbe“, izjavila je modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i dodala: Možda sam u početku i bila malo sumnjičava kad su mi rekli da će upravo sami hokejaši osmisliti kampanju za promociju plišanih Medvjedica u Lei Lou kreacijama, no kada sam prvi put čula i vidjela skice njihovih ideja, a zatim vidjela finalne fotografije, ostala sam impresionirana. Nevjerojatno je i predivno da su ti snažni, pa čak i grubi dečki koje gledamo na ledu u svoj onoj opremi i gdje je fizički, grubi kontakt dio svake sekunde njihove igre, osmislili ovako nježne, simpatične i zabavne scene. Doista imaju veliko srce!

Lei Lou medvjedićiBill Thomas

Naime, zadatak hokejaša bio je odabrati 'svoju Medvjedicu' i prirediti joj jedno iznenađenje za prvi susret, a koji je zatim svojim aparatom zabilježio mladi fotograf Ivan Pavliš.

Hokejaši su tako svoje nove prijateljice, odjevene u kreacije Aleksandre Dojčinović, izveli na čaj, zaigrali s njima partiju karata, nacrtali njihov portret, čitali im bajke, darovali cvijeće, pripremili torte...
 
Lei Lou medvjedićiJames Wright

„Ovo nije bio nimalo lak zadatak, no sigurno da je bilo zanimljivo. Morali smo, svatko za sebe, osmisliti jednu priču kojom bismo iznenadili i razveselili naše nove prijateljica s kojima zajedno pomažemo učenicima u hrvatskim školama. Za mene je bilo jednostavno! Kako već mjesecima djeci u domovima, bolnicama, vrtićima i knjižnicama čitam priče na hrvatskom jeziku ja sam odlučio i svoju Medvjedicu obradovati čitanjem priče! Odabrao sam Macu Papučaricu, dječji klasik i čini mi se da je bila zadovoljna“, pojasnio je hokejaš Mike Glumac i u šali dodao: Cilj je bio da scene i fotografije budu zabavne, pomalo šaljive, u stilu 'Alise u zemlji čudesa', stoga smo i mi u svoje ideje uključili neke šaljive elemente! Gdje su nam hlače od smokinga? U pripremi snimanja za jednog od nas nikako nismo mogli pronaći odgovarajuće hlače. On je odlučio snimati bez njih, rekao je da ne brinemo. Svima nama se zatim ta ideja svidjela, odgovarala je duhu cijelog snimanja i raspoloženju koje je vladalo na snimanju, svi smo je prihvatili i vjerujem da time nismo pogriješili! Dapače, siguran sam da su fotografije upravo zbog svega ovoga još zabavnije i posebnije“.
 
Lei Lou medvjedićiMartin St. Pierre

Naravno, cilj kampanje je prikupiti novčane donacije za dječje školske obroke u hrvatskim školama. Upravo iz tog razloga ovo snimanje samo je uvod u akciju prikupljanja donacija za obroke. Donacije će se prikupljati prodajom plišanih Medvjedica u kreacijama dizajnerice Aleksandre Dojčinović te prodajom ekskluzivnog kalendara s fotografijama hokejaša i Medvjedica tiskanog u limitiranom broju primjeraka.
  Lei Lou medvjedići
 Mike Glumac

Prodajom 30 plišanih Medvjedica plan je osigurati jednogodišnje obroke u školama za 30 hrvatskim učenika. Stoga je početna cijena jedne plišane Medvjedice u kreaciji Aleksandre Dojčinović 1.600,00 kuna što odgovara vrijednosti školskih obroka za jedno dijete tijekom jedne cijele školske godine.
 
Lei Lou medvjedićiEdwin Hedberg

Medvjedice su u prodaji od 14.2. – praznika ljubavi, a mogu se kupiti putem stranice www.aukcije.hr na kojoj je svaki donator u mogućnosti ponuditi i veću donaciju i tako osigurati još veći broj obroka, putem facebook stranice udruge Portal Dobrote, putem www.medvescak.com kao i putem Facebook stranica KHL MEDVEŠČAK Zagreb i modnog brenda Lei Lou.

Limitirana edicija kalendara s fotografijama iz kampanje po cijeni od 45 kuna, što je jednako vrijednosti tjednog obroka za jednog hrvatskog školarca, bit će u ekskluzivnoj prodaji također od 14.2. i zatim na domaćim utakmicama Medveščaka koje se igraju u Domu sportova 20. i 22. veljače. Kalendar se može naručiti putem facebook stranice udruge Portal Dobrote i KHL MEDVEŠČAK Zagreb.
 
Lei Lou medvjedićiPatrik Bjorkstrand
 

Zagrebački Medvjedi, Aleksandra Dojčinović i Portal dobrote zahvaljuju svima koji će kupnjom Medvjedica i kalendara podržati ovu nacionalnu humanitarnu akciju. 

Osobne i korporativne donacije za školske obroke u sklopu kampanje 'Da niti jedno dijete u Hrvatskim školama ne bude gladno' moguće je uplatiti i direktno na žiro račun Humanitarne udruge Portal dobrote, broj računa HR5924020061500035096 (Erste banka). Vrijednost jednog školskog obroka procijenjuje se na 9,00 kuna.

Foto: John Pavlish

Objavljeno: 10.02.2015. u 09:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p