HRVATSKA MODA

Pogledajte fantastičnu novu ROBA kolekciju

Minimalizam koji obožavamo
 
Početak 2014. godine obilježio je sportski spektakl – Olimpijske igre u Soči na čiji globalni utjecaj nije ostala imuna niti modna industrija koja se inspirirala tehnološki naprednim materijalima, sportskim dresovima i dodacima koji su preskočili ograde sportskih terena i stadiona te se manipulirani dizajnerskim genijima ponosno prešetavaju najsportskijim svih godišnjih doba – ljetom. Ne zato što se zimi manje bavimo sportom, već stoga što se ljeti i te kako dobro vidi kojim se sportom (ne)bavimo.

ROBA sport-luxe proljetno ljetna kolekcija počiva na minimalističkom principu – manje je više, odnosno predstavlja nekoliko osnovnih odjevnih komada bez kojih se ljeto čini nezamislivim: krojem jednostavne majice kratkih rukava, prevelike majice-tunike bez rukava koje savršeno funkcioniraju i kao mini haljine, kratke hlače i bermude. Stilski pečat i dozu luksuza bazičnim odjevnim komadima ROBE daju materijali od kojih je ista izrađena, a radi se o najfinijoj velour koži i lak koži, svili, pamuku te mrežastim, rupičastim materijalima u kombinaciji pamuka i poliestera. Igrajući se dijametralno suprotnim krajevima spektra (ne)boja – bijelom i crnom, ROBA koristi efektan kontrast, dodatno naglašava maksimu manje je više i slavi neuništiv modni par koji 2014. izgleda svježe, energično i – pobjednički. Crno-bijelu dominaciju mjestimično ruše ljubičasta i beige, korištene pri izradi luksuznih kratkih hlačica i specifičnih t-shirta sa satenskim vrpcama.


Integralni dio ROBA sport-luxe kolekcije jest serija unisex majica ROBA <3 Biskoteka nastala u suradnji s istoimenim umjetnikom čiji su printevi, imenom: Passion, Stoned, Powder, America i Champagne nastali kao parafraza kolaža lifestyle nužnosti jedne flapper djevojke iz slučajno pronađenog magazina iz 20-tih godina prošlog stoljeća.


Fotografije ROBA sport-luxe kolekcije snimio je britanski fotograf Dan Medhurst prvog ljetnog dana na Hvaru, za vrijeme ekskluzivnog, boutique FOR festivala. Dan Medhurst poznat je po svom radu za Adidas, Diesel i Burberry, između ostalih. Make up Diane Radan (Talia Models) radila je iskusna vizažistica Ana Rajić, a styling Mario Lindvall.


 
 
 
 
 
Objavljeno: 15.07.2014. u 12:11
Tagovi: ROBA

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p