HRVATSKA MODA

Pogledajte novu kampanju Ivone Martinko

Hrvatska dizajnerica predstavila kampanju ‘I am what I am’
 
Dizajnerica Ivona Martinko u svojoj je novoj kolekciji jesen/zima 2014./15. inspirirana najsvjetlijim, najslobodnijim i najljubavnijim razdobljem: humanizmom i renesansom. Njezine kreacije koje pružaju slobodu pokreta utjelovljuju čovjeka koji vlada svojim životom dok njegovo srce vlada njime. Kao što je nakon srednjeg vijeka izašao iz mraka anonimnosti i napustio dogmatska vjerovanja, danas vuče paralelu sa slijepim slijeđenjem trendova i uniformiranosti mase - pristupu kakvom dizajnerica nikada nije podilazila. Čovjek kao individua dolazi u centar pažnje rezonirajući i djelujući na okolinu, kontrolirajući prirodu, slaveći povratak samome sebi zbog čega su za snimanje kampanje odabrani magični krajolici.

Ivona kroz kolekciju po nazivom ‘I am what I am’ stavlja naglasak na vjeru u ljudske kreativne i intelektualne sposobnosti blokirajući svaku mogućnost da odjeća svojom formom tijelo stavi u okvire požude ili etiketira status seks simbola.


Kroz dekonstrukciju koja je prepoznatljiva za rad Ivone Martinko čovjek dolazi u centar pažnje. No, ona mu isto tako oslobađa duh pružajući slobodu pokreta i neopterećenost. U kreacijama iz kolekcije ‘I am What I am’ ističe se osoba koja vlada svojim životom tzv. ‘Homo Universalis’ koji se vodi znanjem i intelektom, moć i bogatstvo mjeri znanjem te u okvirima prolaznosti života uživa u svakom trenutku s puno ljubavi. Fotografije za kampanju je snimila Anna Gojanović, model je Mia Bujan Gojanović, a dizajner cipela Vladimir Lazarević.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolekcija se može kupiti u I’M novootvorenom concept prodajnom prostoru čiji interijer potpisuju poznati arhitekti Sonja Tadej, Zvonimir Pavković i Marija Grković u Preradovićevoj ulici broj 9, Zagreb.

photos: Anna Gojanović 

Objavljeno: 14.11.2014. u 10:17
Tagovi: Ivona Martinko

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p