HRVATSKA MODA

Pogledajte novu kampanju TT by Tanja Topolovec

Nova kolekcija umjetničkog nakita koji zaobilazi trendove

Nova kolekcija ‘Are we modern shamans?’ dizajnerice nakita Tanje Topolovec propituje značenje šamanizma i alkemije kroz primjenu kristala i životinjskih materijala u kreiranju nakita. Kolekcija se sastoji od ogrlica izrađenih od zmijske te kozje kože, zečjeg krzna, perja, krokodilskih zubi, sjemenki iz Amazonije, novčića iz Maroka, zvončića iz Indije, kristala, hematita, drveta, filca, staklenih perli te metalnih komponenti.


Uz već prepoznatljive statement ogrlice na jedno rame, dizajnerica ove sezone nudi još jednu inovaciju a to su kožne naramenice od crne kože. Kožne naramenice savršeno prianjaju uz tijelo te se njihova veličina može regulirati. Crna je primarna nota ove kolekcije uz oker smeđu ogrlicu na jedno rame koja je izrađena od najfinije zmijske kože isprepletene bezbrojnim perlama od hematita. Svaka ogrlica je unikatna i ručno izrađena. 

 
Tanji Topolovec ne nedostaje ideja u kreiranje novih komada nosivih skulptura, ono što izdvaja ovu kolekciju je pročišćenost i jednostavnost. Njezini komadi nakita ne jure za svjetskim trendovima, mada se uvelike uklapaju u njih, ono što ih još čini posebnim je kvaliteta izrade, dugovječnost i moda sa svjesnošću. Materijali životinjskog porjekla su fare i guilt-free te second hand.

Za kampanju je zaslužna Karmen Poznić, već prepoznatljiva fotografkinja nebrojenih modnih kampanji s kojom dizajnerica surađuje od svojih ranih početaka. Josipa Janković u ulozi modela široj publici je prepoznatljiva iz kampanja rađenih za Vešmašinu.


Nakit Tanje Topolovec bit će izložen u jednom od najprestižnijih hotela u Amsterdamu u periodu od 19 do 21.09., Art'otel na adresi Prins Hendrikkade 33 , te će se prodavati u sklopu PopUp Week-a od 18 do 28.09. u De Koffiefabriek u Amsterdamu.

photo: Karmen Poznić (Oblak Photography)

model: Josipa Džej/Talia Models

styling: Tanja Topolovec
Objavljeno: 08.09.2014. u 15:17
Tagovi: hrvatski dizajn

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p