HRVATSKA MODA

Nova kolekcija ključnih komada koji su stvoreni za duge ljetne dane!

Hrvatski brend Portico predstavio je capsule kolekciju za ljeto

Uvijek nas veseli otkriti nove hrvatske dizajnerske nade, a posebice kad iza njihovog dizajna stoji snažna misija i inspiracija. Jedan takav je brend Portico dizajnerica Doris Farac koji je prije nekoliko mjeseci predstavila prvu capsule kolekciju i ovog ljeta otvorila pop up trgovinu i showroom Portico Estate na otoku Korčuli.

Dugo sam se ustručavala krenuti tim putem jer nisam htjela biti dio hiperkonzumerizma i naglašavati kupnju stvari kako bi ispunili prazninu duše. Kada sam upoznala Bernarda, svoju talijansku polovicu, sve se nekako složilo. Estetika talijanskog ‘Dolce vita’ i korčulanskog Mediterana spojila nas je i upravo me Bernardo potaknuo da modnu priču prilagodim vlastitim standardima i vrijednostima. Tako je rođen Portico.”. Tim riječima Doris je ukratko opisala kako se velika ljubav prema modi, dugogodišnji rad i iskustvo transformiralo u brend koji se zalaže za održivo poslovanje i iskonski pristup modi. Moda je više od odjevnog komada, ona je fenomen koji zbog svoje versatilnosti i beskrajne cikličnosti progovara u srž ljudskih misli.  Tako u posljednje vrijeme svjedočimo sve većem broju uspješnih malih brendova koji uspijevaju temeljne vrijednosti usaditi i u krajnjeg potrošača odnosno kupca.

Kako napominje Doris, elegancija prirode je glavna odlika Portico capsule ljetne kolekcije. Napravljena je od lana visoke kvalitete i ramije, pomalo skulpturalnih krojeva, u sladolednim bojama za poticanje onog Joie du vivrea u svima nama. Svaki komad u kolekciji izrađen je kako bi se nosio godinama, a zahvaljujući zanimljivom kroju i upečatljivim bojama, postat će 'statement' odjevni predmeti koje je lako uskladiti s ostatkom stylinga te nosivi čitavu godinu.U izričaju Portica vidljiva je sinergija odvažnosti i nježnosti, a temelj na kojem počiva filozofija Portica su ljubav i poštovanje prema planetu i prirodnim materijalima kao i prema znanju i radu ljudi uključenih u izradu ovih jedinstvenih modnih predmeta. Portico komadi ručno su rađeni i to u malim serijama u lokalnim revidiranim manufakturama. Portico ukazuje na drugačiju budućnost modne industrije u kojoj se ljepota oblikuje vrijednostima na koje možete biti ponosni.

Portico Estate pop up show otvoren je čitavo ljeto na otoku Korčuli, a više detalja o brendu i kolekcijama možete pronaći na službenim stranicama Instagram te na Portico web shopu koji će biti uskoro predstavljen javnosti.

Foto: Portico
Objavljeno: 04.08.2021. u 12:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p