HRVATSKA MODA

Posebna kolekcija domaće dizajnerice koja će vas osvojiti na prvu!

Nova Xenia Design kolekcija spaja funkciju i avangardnu estetiku u modernu ready-to-wear kolekciju
Oštre i izlomljene linije siluete, asimetrične dužine, kontrasti pripijenih i lepršavih tkanina koje obavijaju tijelo donose novi pokret vašoj odjeći i prenose vas u XD stav za novu sezonu. Kreativnost i odvažnost susreću se još jednom u novoj kolekciji. Svečani komadi od tafta, ležerne suknje, topovi od funkcionalnih pletiva dio su nove kolekcije. Specifičnost i novost su tekstili koji vizualno podsjećaju na prirodne materijale poput kože ili ovčje vune, ali su sintetskog sastava i proizvedeni na ekološki prihvatljiv
način.
 
Arhitektura odjeće kao i monokromatski minimalizam teme su kojima se dizajnerica Ksenija Vrbanić vraća u novoj XD kolekciji. Osim precizno krojenih i oštrih silueta, u ovoj kolekciji unesene su nove kategorije i motivi poput napetosti, elastičnosti i fluidnosti vidljivi na primjeru oblikovanja detalja ovratnika. Majice i tunike kojima nabori slobodno padaju oko vrata ili pak su napeti između dva kraja elastične trake. Mekano i kruto, slobodno i suspregnuto dihotomije su i ključ za istraživanje nove kolekcije.

XD zimske kolekcije poznate su po jedinstvenim kaputima od proštepanog materijala, a ove sezone osim kaputa tu su i topovi, suknje i modni dodaci od istog materijala. Kaputi i jakne su predimenzionirani, koriste jezik klasičnih komada, ali reinterpretiranih kroz XD dimenziju. Haljine su drapirane i asimetrične u dužini, a naglasak je stavljen na elegantnoj liniji struka. Suknje su modelirane poput skulpture s naglašenim volumenom, najčešće dobivenim drapiranjem, i cut-out detaljima.

Većina kolekcije je u crnoj, kako bi zahtjevna tehnička konstrukcija i kompleksnost odjevnog predmeta došla do izražaja, a istovremeno odjevni predmet dobiva na eleganciji i luksuznosti. Osim crne pojavljuju se i zemljane boje, prigušeniji tonovi u kariranom ili psihodeličnom uzorku. Naša misija je kreirati odjeću koja će zadovoljiti potrebe suvremenog kupca, a temelji se na 35-godišnjoj tradiciji inovativnog dizajna, uključujući pritom nove tehnologije izrade i održivu i ekološki prihvatljivu proizvodnju i reciklirane tkanine.


Fotografije: Matej Jurčević Model: Mia Kuleš Make up : Petra Sever
Objavljeno: 03.08.2022. u 16:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p