HRVATSKA MODA

Povratak supermodela

Profesionalni modeli ponovno caruju naslovnicama časopisa

Učestalo pojavljivanje svjetski poznatih lica na naslovnicama časopisa trend je koji je svojedobno pokrenula Anna Wintour, a ostatak modnog svijeta slijepo je ispoštovao njen diktat. Od dizajnerskih suradnji do high-end kampanja, celebrityji su dominirali industrijom, dok su modeli, sasvim nezasluženo, pali u drugi plan.


No, situacija se danas ipak mijenja, što možemo vidjeti po coverima brojnih modnih časopisa. S obzirom na posrnulu ekonomiju te često precijenjene glumice, čini se kako profesionalni modeli ponovno kroče svoj put do uspjeha.


Vogue UK, Harper's Bazaar Russia, Vogue Espana i Vogue Deutch samo su neki od časopisa koji su prigrlili trend modela na naslovnicama i time dali do znanja kako model ipak ima profesionalno iskustvo, vrijeme i fleksibilnost, što se od zvijezda rijetko kad može očekivati.

Neimenovani izvor iz modnog svijeta na tu temu je izjavio: "Nije tajna da industrija nikad nije bila oduševljena angažiranjem slavnih osoba. Primijetio sam određen pad u broju celebrity naslovnica posljednjih mjeseci. Modeli se u ovom trenutku čine svježi naspram zvijezda, a i često su mnogo isplativija varijanta."


Trend pojavljivanja slavnih osoba u raznim modnim projektima svojedobno je zabrinuo modele, a stanje stvari najbolje je opisala Cindy Crawford: "Upravo sam vidjela CoverGirl reklamu s Taylor Swift i pomislila kako je modelima zbilja teško dobiti posao u današnje vrijeme. Moraš pjevati i glumiti također."


Sudeći po novonastaloj situaciji, u kojoj nam se s naslovnica najjačih časopisa smiješe Kate, Natalia, Eva, Helena i Cindy, čini se kako je ponovno došlo vrijeme za profesionalne i kvalitetne modne uratke, koje s veseljem iščekujemo.


H.B.

Photo: fashion spot

Objavljeno: 25.08.2011. u 11:24
Tagovi: Supermodeli

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p