HRVATSKA MODA

Poželjeli ste unikatan primjerak hrvatskih dizajnera i kreativaca?

Pronađite ga na jedinstvenoj platformi koja okuplja samo najbolje

Ako ste ikada poželjeli mjesto na kojem ćete nesmetano pregledati rad hrvatskih kreativaca i dizajnera te jednim klikom doći do unikata koji vas osvoje na prvu, od sada to vrlo jednostavno možete i učiniti na web shopu Nov - A - Porter. Iza hvalevrijednog projekta stoji tim mladih i ambicioznih ljudi koji u pomno osmišljenu platformu unose srce i dušu, a mi smo detalje priče saznali upravo od samih kreatora.

Koja je zamisao projekta i kako je došlo do ideje?

Ideja o webshopu hrvatskih dizajnera došla je jako prirodno. Funkcionirajući već neko vrijeme u području modne industrije u sklopu zajednice Nova Lica uvidjeli smo potrebu za dizanjem kvalitete i popularnosti dizajnera. Bili smo okruženi brojnim kreativnim i motiviranim ljudima kojima je put do cilja bio prilično strm i trnovit. Imali smo sve potrebne resurse i shvatili smo da je stvaranje webshopa logičan sljedeći korak. Hrvatskim dizajnerima želimo pružiti mogućnost prezentacije na visokom nivou, s fotografijama koje su dostojne njihovih kreacija na web prostoru koji svojim vizualnim karakteristikama može biti 'al pari' svjetskim stranicama iste tematike.

Već u procesu stvaranja i razrađivanja ideje naišli smo na osobe koje vjeruju u nas i u projekt te je samim time uspješna realizacija bila neminovna. Hrvatskim dizajnerima treba mjesto na kojem će njihova kvaliteta i jedinstvenost biti naglašene i prepoznate. Pritom ne mislimo samo na hrvatsko tržište, već i na modne sladokusce izvan granica Hrvatske koji bi rado 'kupili hrvatsko'.

Imate li određene dizajnere s kojima želite surađivati i po kojem principu ih odabirete?

Ne odabiremo. Čekamo da oni odaberu nas. Smatramo da su kvaliteta koju pružamo i profesionalnost u radu prepoznatljiv i dovoljan poticaj. Potrudili smo se i u samom začetku projekta izradili potpunu bazu hrvatskih dizajnera do kojih se tog trena moglo doći i informirati ih o nastajanju webshopa. Sljedeći korak je na njima. Ne možemo preuzeti odgovornost za tuđu karijeru, no pružamo alat koji može biti od iznimne koristi.

Volimo svima dati šansu: kako mladim neafirmiranim dizajnerima tako i 'majstorima svog zanata' koji su već izgradili svoje ime na hrvatskom i stranom tržištu. Dizajnerima sklonim prilagodbi oduvijek je bilo lakše na tržištu, no sigurni smo da za svakog postoje zainteresirani kupci. Posebno bi nam bilo drago u webshopu imati dizajnere kaputa, cipela, kupaćih kostima te muške odjeće... Smatramo da je općenito premalo onih koji su u Hrvatskoj usmjereni na dizajniranje tih modnih komada.


Kakvi su daljnji planovi i kako vidite web shop u budućnosti?

Generalni plan nam je konstantno dizanje kvalitete usluge, kako prema kupcima, tako i prema dizajnerima. Trenutno smo u procesu uvođenja video snimaka kako bi se kupac još lakše upoznao s proizvodom i bezbrižnije mogao kupovati iz svoje fotelje. Od kad je webshop otvoren, prisutan je i velik broj upita i zahtjeva. Snimanja novih kreacija održavaju se svaki mjesec i naše galerije proizvoda postaju sve brojnije i zanimljivije. Stiže proljeće, a s njim i proljetne kolekcije, maturalne haljine, vedre boje i cvjetni uzorci!

Još koja riječ o našoj filozofiji: dizajner koji zarađuje u mogućnosti je platiti modela, fotografa, vizažista i frizera... Želja nam je pokrenuti modnu industriju, stvoriti određeni protok energije i resursa. Pozitivne energije naravno. Možda će netko to nazvati nerealnim, no mi nikad na to tako nismo gledali. U timu smo svi veliki sanjari i jedino što volimo više od maštanja jest tu istu maštu pretvarati u stvarnost i ostvarivati snove. Zasad nam odlično ide i ne vidimo prepreke. Imamo još poneku ideju za budućnost, ali ih ovom prilikom nećemo podijeliti, dajte nam vremena i pitajte nas o tome za koji mjesec.

 

Matea Martek

 

Objavljeno: 06.03.2014. u 16:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p